הוא ממולא בכל טוב, לפעמים רך לפעמים קריספי, מתוק וגם מלוח, ויש לו הכי הרבה סגנונות הכנה בעולם - כיסונים. מנה שסוגרת פינה גם כראשונה וגם כעיקרית. אחרי שגל מורן ישראלי מ"מאסטר שף" לימדה אותנו מה זה הפילמני, עכשיו אנחנו מבינים שמדובר בכיסון שהיא מתכננת להכין הערב (חמישי, אחרי החדשות, קשת 12), לנו כמובן כבר נפתח התיאבון. אז אספנו 10 מתכונים מעולים לכיסונים. קדימה למטבח.

כיסוני בצק עם גבינה וזיתים

על הבורקסונים האלה אנחנו יכולים להעיד ממקור ראשון: ניסינו אחד, ולא הצלחנו להפסיק עד שהצלחת הייתה ריקה. ומה יש שם בסך הכל? ממרח זיתים, שאפשר להכין או לקנות, וגבינת פרומעז. מדהים.

כיסונים עם גבינה וזיתים, אביבה פיבקו (צילום: עודד קרני)
צילום: עודד קרני

למתכון כיסוני בצק עם גבינה וזיתים

ורניקס עם בצל מקורמל

כיסוני בצק בדיוק כמו אצל סבתא שלנו, עם בצק דק שמקבל טיגון קליל בחמאה, מילוי תפוחי אדמה קלאסי וגולת הכותרת: הבצל המקורמל, שעושה את כל המנה. הוא דורש קצת סבלנות ואמונה, אבל זה לגמרי שווה את זה.

ורניקס (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

למתכון ורניקס עם בצל מקורמל

שישברק לבנה עיזים של חיים כהן

אין הרבה מקומות בארץ שמגישים שישברק כהלכתו. אחרי שניסינו כמה מהם החלטנו שאין כמו בבית, ומאז אנחנו מחכים למתכון הנכון.

שישברק לאבנה עזים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
שישברק לאבנה עזים|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

למתכון של שישברק לבנה עיזים של חיים כהן

פנזרוטי במילוי נוטלה

כמה כיף בביס אחד: קינוח איטלקי מקסים של כיסוני בצק זהובים מטוגנים בשמן עמוק וממולאים בנוטלה. נשמע כמו משהו שפשוט אי אפשר להפסיק לזלול? זה בדיוק זה.

פנזרוטי (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

למתכון פנזרוטי במילוי נוטלה

קטאייף

הנה לכם כמה מהאהבות הכי גדולות שלנו, בסדר אקראי: בצק, דברים מטוגנים, ממתקים, כל מה שספוג בסירופ. או במילה אחת: קטאייף.

קטאייף של למא שחאדה (צילום: קשת)
קטאייף של למא שחאדה|צילום: קשת

למתכון קטאייף

דושפרה עם תפוחי אדמה

המנה הזו של אלברט איפראימוב חוגגת את תפוחי האדמה עם נוכחות יפה גם במרק וגם בתוך הכיסונים, ועושה את זה כל כך טוב.

דושפרה - מרק תפוחי אדמה עם כיסוני תפוחי אדמה (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת

למתכון דושפרה עם תפוחי אדמה

 גיוזה עוף ופטריות

כיסונים אסייתיים עם עוף, פטריות וג'ינג'ר, שתחתיתם מטוגנת ושחומה וחלקם העליון מאודה. נשמע מסובך? בערך כמו להכין חביתה.

גיוזה עוף ופטריות (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
גיוזה עוף ופטריות|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

למתכון גיוזה עוף ופטריות

כיסונים ממולאים בכבש

כיסוני בצק ברוטב פלפלים פיקנטי, עם מילוי בשר כבש מתובל היטב.

כיסונים ממולאים בבשר כבש ברוטב פלפלים וכוסברה (תמונת AVI: mako)
תמונת AVI: mako

למתכון כיסונים ממולאים בכבש

 קאדה במילוי גבינה 

כיסונים פריכים במילוי מעודן של גבינות, מוגשים עם רוטב פסטו ואלף האיים.

קאדה (תמונת AVI: mako)
קאדה|תמונת AVI: mako

למתכון קאדה במילוי גבינה

 מאפי גבינה בשתי גרסאות

כיסוני בצק פילאס בשני סוגי מילויים: המתוק עם גבינה ודובדבנים והמלוח עם תרד ופרמזן - ושניהם מוכנים בפחות משעה. 

כיס גבינה מתוק (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
כיס גבינה מתוק|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

למתכון מאפי גבינה בשתי גרסאות