דג הסלמון (או "אִלְתית", אם שואלים את האקדמיה ללשון העברית), נחשב לאחד הדגים היוקרתיים והפופולריים ביותר בעולם. זהו דג גדול הגדול במים, הוא עשיר בחלבון, אומגה 3, ויטמינים, סידן, אשלגן ומכיל אחוזי שומן נמוכים, כך שהוא גם נחשב לאחד הבריאים והאיכותיים ביותר מבחינה תזונתית. הסלמון הוא דג נוח מאוד להכנה וניתן להכינו במגוון צורות ודרכים: אפייה בתנור, צריבה על מחשבת, צלייה על האש, עישון, כבישה ועוד.
ניתן לרכוש את הדג קפוא או טרי, כנתח פילה שלם, בקוביות או חתוך לרצועות. ישנם נתחים המיוצרים בישראל, אך הנתחים האיכותיים ביותר, אותם ניתן למצוא ברשת שופרסל, מגיעים מ"ארץ הסלמון", נורווגיה. לקראת החגים, הנה 4 מתכונים קלים להכנה שיהפכו את שולחן החג שלכם לטעים יותר:
סלמון בטריאקי
מנה אסייתית משגעת וקלה להכנה בתנור!
מה צריך?
4 חתיכות פילה סלמון נורווגי טרי של שופרסל
3 כפות רוטב טריאקי
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
3 כפות רוטב סויה
כף שמן זית
רבע כוס סוכר חום
2 שיני שום כתושות
ג'ינג'ר מגורד
שומשום (להגשה)
איך מכינים?
- מחממים בקלחת את כל המצרכים (למעט הסלמון והשומשום)
- משמנים תבנית אפייה ומניחים בה את נתחי הסלמון
- שופכים כ- 3/4 מבלילת הרוטב, מכסים עם ניילון נצמד ושמים במקרר כרבע שעה
- מחממים מראש תנור ל- 200 מעלות ואופים את הסלמון כרבע שעה
- כשהסלמון אפוי היטב, מוציאים מהתנור ומברישים עם שארית הרוטב שנשאר
- מפזרים שומשום מעל ומגישים.
בתיאבון!
המבורגר סלמון
מחליפים את הבשר בדג המלכותי ונהנים מהמבורגר מרענן וטעים במיוחד!
מה צריך?
300 גרם דג סלמון טרי (ללא עור)
בצל סגול
כוסברה
פלפל צ'ילי
2 כפיות ג'ינג'ר
קליפת לימון
מלח ופלפל
איך מכינים?
- קוצצים את הבצל, הפלפל והכוסברה ומערבבים בקערה עם הג'ינג'ר, המלח, הפלפל וקליפת לימון מגורדת
- קוצצים ביד את הסלמון, מעבירים לקערת המצרכים ומערבבים. מהבלילה יוצרים שני בורגרים הדוקים היטב
- מחממים מחבת עם שמן זית וצולים את הבורגרים כ- 3 דקות לכל צד
- מניחים את הקציצה בלחמניית המבורגר עם הרטבים והירקות האהובים עליכם, ואוכלים.
בתיאבון!
פילה סלמון במעטפת קדאיף
מושלם למנה ראשונה, עיקרית וחגיגית!
מה צריך?
4 רצועות פילה סלמון טרי של שופרסל
חבילת שערות קדאיף
שמן זית
חצי כוס רוטב סויה
רבע כוס דבש
שן שום כתושה
כפית ג'ינג'ר מגורד
כפית שמן שומשום
חופן פיסטוק חלבי טבעי מקולף (להגשה)
איך מכינים?
- מכניסים את הסויה, הדבש, שן השום, הג'ינג'ר ושמן השומשום בקערה, מכניסים את חתיכות הסלמון פנימה ומשרים במקרר במשך שלוש שעות
- מפשירים את שערות הקדאיף הקפואות בצלחת מספר דקות
- לאחר השריית הסלמון, לוקחים חופן של שערות קדאיף ומגלגלים סביב נתחי הדג בחלקו האמצעי של הנתח, כך שהוא מכוסה היטב אך הקצוות שלו עדיין גלויים
- מזלפים מעט שמן זית על הנתח העטוף ומכניסים לתנור בחום של 170 מעלות למשך חצי שעה
- קולים את הפיסטוקים הקלופים במחבת, מפזרים על הנתח העטוף ומגישים
בתיאבון!
סלט סלמון מרענן והדרי
ארוחה מהירה, בריאה, מרעננת וסופר טעימה!
מה צריך?
400 גרם פילה סלמון טרי חתוך לקוביות
ראש חסה
תפוח ירוק אחד
כוס עלי תרד
2 צנוניות
חצי כוס שקדים פרוסים
2 כפות מיץ תפוזים
שמן זית, מלח ופלפל (לפי הטעם)
איך מכינים?
- צורבים את קוביות הסלמון על מחבת עם שמן זית, מלח ופלפל שחור
- קולים את השקדים על מחבת ומקררים
- מפרקים ביד את החסה ומניחים בקערה עם עלי התרד
- חותכים את התפוח והצנוניות לפרוסות דקות ומוסיפים לקערה
- מוסיפים את הסלמון והשקדים הקלויים לקערה
- מזלפים מעל שמן זית ואת מיץ התפוזים, מערבבים ומגישים
בתיאבון!