מצרכים:
לבצק -
חצי קילו קמח (עדיף מנופה)
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
מים עד לקבלת בצק אחיד רך ונעים כמו פלסטלינה
לאחר מכן, מחלקים את הבצק לכדורים על משטח משומן היטב, ומכסים למנוחה של 15-20 דקות וניתן לעבוד עם הכדורים
למילוי -
עלי תרד
בצל ירוק
שמיר
פטרוזיליה
כוסברה
(ניתן להוסיף כול סוג של ירוקים שרוצים ואוהבים)
מיקס גבינות רכות וקשות
מתבלים במלח ופלפל וקצת שמן זית
אופן הכנה:
- לוקחים כל פעם כדור של בצק מופלטה שלנו, ופותחים על משטח משומן לעלה דק ועגול
- מניחים על מחציתו חלק המילוי של גבינות וירק, מקפלים
- מרימים בעדינות ומעבירים למחבת חמה על חום בינוני, ונותנים להתבשל כמה דקות מכל צד עד לקבלת מאפה שחום ויפה
- מעבירים למגש עץ ומורחים כל מאפה במעט חמאה בשני צדדיו
- מוגש לצד רוטב יוגורט יווני מתובל בשמן זית, לימון, מלח גס, פלפל שחור גרוס, נענע וסומק
בתאבון :)