לפעמים נראה כי סיפורו של מתמודד "מאסטר שף", הלל גרדי, לקוח מסדרה רומנטית המגוללת סיפורו של רועה צאן שרמנטי במיוחד. "הכניסה שלי לעולם הזה הייתה עם הרבה רומנטיקה בלב, חשבתי שאני אלך על הרים ואקפץ על גבעות", סיפר הבוקר (ראשון) גרדי בשיחה עם ניב רסקין רגע לפני משימת ההדחה הערב (אחרי החדשות, קשת 12), "אבל היא הייתה הרבה יותר מורכבת מזה".
לא פעם גרדי סיפר בשקיקה על עיסוקו כרועה צאן, המבלה את רוב זמנו בטבע יחד עם העדר. לכן, עצם חשיפתו בתוכנית המדוברת, לעיתים מהווה ניגוד לאופן שבו הוא מנהל את חייו. "הפערים הם גדולים", הסביר על ההבדלים בין העולמות וסיפר על שגרת היום שלו: "אני מתעורר מדי בוקר בשש וחצי ומגיע לחלוב את העדר שיוצא למרעה. מדי פעם יש התראות בטלפון - ובזמן הזה העיזות כבר הולכות".
במשימת ההדחה האחרונה בתוכנית, גרדי הכין המבורגר לא פחות ממופתי וסומן כמצטיין של הערב. "זה היה המבורגר מפנק: שתי קציצות טובות של טלה, אשר עליהן פרסתי כמה סוגים של עגבניות ומעליהן הנחתי המון ירוקים", סיפר מדוע לדעתו הוא כיכב במשימה.
בהמשך השיחה, גרדי סיפר כי הוא מנתב את העבודה עם העדר לעבודה טיפולית. "יש אנשים שמצטרפים למרעה ואנחנו עושים עבודה פרטנית אחד על אחד", אמר והסביר, "זה נותן אופציה של פעם בשבוע לפתוח בשטח, ולהיות בתקשורת עם חיה".