הלל גרדי - פיסת טעם מההר (צילום: נתנאל ישראל)
צילום: נתנאל ישראל

"פיסת טעם מההר" - הלל גרדי

נתחיל מהגראנד פינאלה: הלל גרדי, הלוא הוא המאסטר שף של ישראל, הכין בגמר הגדול מנת "פיסת טעם מההר" שהפילה את השופטים מהרגליים. מעבר לעובדה שמדובר במנה טעימה להפליא, היא מרשימה ביופיה ומהווה יצירת אמנות לכל דבר ועניין.

מיכל מוטיל - מנהטן מבומבי  (צילום: נתנאל ישראל)
צילום: נתנאל ישראל

 "מנהטן בומביי" - מיכל מוטיל

האישה שמתלבשת שחור, מלבישה לבן ומבשלת צבעוני, הכינה בגמר המפואר מנה פנומנלית שפשוט צעקה "מיכל מוטיל". לא סתם השופטים מיד ניחשו שהיא זו שעומדת מאחורי המנה, הרי מדובר בחברת נבחרת שאיכות ודיוק בפרטים הקטנים תמיד היו הקווים המנחים שלה - המתגלמים בצורה מופתית במנה ההיסטרית הזאת.

יניב שחר - קובה ציפורים (צילום: נתנאל ישראל)
צילום: נתנאל ישראל

 "קובה ציפורים" - יניב שחר 

האיש שמעולם לא ענד סינר שחור, חזר בעיצומו של אירוע הגמר למקורות והכין מנת "קובה ציפורים" אלגנטית, מתוחכמת ובעיקר כזו שמחממת את הלב. שחר תמיד ידוע בתור אדם שממציא את עצמו כל פעם מחדש, אבל למנה כזו לא ציפינו.

גל מורן ישראלי - שורש סלרי ממולא (צילום: נתנאל ישראל)
צילום: נתנאל ישראל

שורש סלרי ממולא עם בשר - גל מורן ישראלי

מהרגע הראשון גל מורן ישראלי הפגינה מקצועיות חסרת פשרות. כל מנה שלה הייתה מדויקת בטעמיה וביופיה. עם זאת, מנת הסלרי הממולא עם בשר שהכינה לחלוטין כבשה את ראש הטבלה ובינינו? גם את הבטן שלנו.

מפרום שורש סלרי - שני בן שימול (צילום: נתנאל ישראל, קשת 12)
מפרום שורש סלרי - שני בן שימול|צילום: נתנאל ישראל, קשת 12

מפרום שורש סלרי - שני בן שימול

כבר באודשין שלה לתוכנית, שני בן שימול סומנה כהבטחה. מאז פעם אחר פעם היא הבריקה עם מנות מופתיות שגרמו לנו לשקול לקפוץ לביקור בשדרות. אבל רק תבשיל אחד הכתיר אותה בתואר - מלכת המפרום

טבחה בסלק של שישי - סיוון בריק חן (צילום: נתנאל ישראל)
טבחה בסלק של שישי - סיוון בריק חן|צילום: נתנאל ישראל

טבחה בסלק של שישי - סיוון בריק חן

הרגע בו סיוון בריק חן החליטה להכין קוסקוס במיקרו ב"מאסטר שף" היה רגע שיזכר לדורות. היו כאלו שלא הבינו כיצד היא עושה זאת, אבל התגובה של השופטים אמרה הכל. "זאת מנה מדהימה, הקוסקוס רך כמו שלג", נאמר ואנחנו רצנו לנסות את המתכון.

עומר שיש וגיזל ללוש - קציצות הסולטאן במבטא טורקי (צילום: נתנאל ישראל)
עומר שיש וגיזל ללוש - קציצות הסולטאן במבטא טורקי|צילום: נתנאל ישראל

 קציצות סולטן במבטא טורקי - ג'יזל שרה ללוש ועומר שיש

הם יצאו לדרך עם 140 שקלים וקיבלו משימה להכין את ארוחת השחיתות הטעימה ביותר במסגרת התקציב. כשהשופטים טעמו את המנה הם הרגישו חלק מסעודת ארמון הסולטאן . "זו ממש ארוחה של סולטאן טורקי", אמר חיים כהן בזמן שטעם. 

שרה מלכה (צילום: נתנאל ישראל, קשת 12)
צילום: נתנאל ישראל, קשת 12

 פאי שקדים - שרה לאה מלכה

נבחרת העשור עשתה כבוד לרות סירקיס והמתמודדים היו צריך להכין מנה בהשראת מתכון מהספר של "מהמטבח באהבה". שרה לאה מלכה הכינה פאי שקדים מבריק ויפייפה, שלגמרי נתן את אפקט ה"וואו" המיוחל.

המבורגר חמישה תבלינים – עומר שיש (צילום: יעל יצחקי, viral press)
צילום: יעל יצחקי, viral press

המבורגר חמישה תבלינים - עומר שיש

מי אמר שהמבורגר לא יכול להיות מרהיב? בטאץ' הייחודי של עומר שיש, הוא הכין המבורגר חמישה תבלינים שסימן אותו כאחד המתמודדים המובילים של העונה. שלא נדבר על מנת הצ'יקן קייב שהכין לשופטים במהלך האודישן.

אלעד אלזרה - פסטלה (צילום: נתנאל ישראל)
צילום: נתנאל ישראל

פסטלה - אלעד אלזרה

מהרגע הראשון שאלעד אלזרה הפשיל שרוולים ונכנס למטבח של "מאסטר שף" הוא עשה כבוד למטבח עליו גדל. מאז פעם אחר פעם הוא הכין מנות מדהימות, אבל המנה הזו שברה את כל החוקים והשופטים? העלו אותו מיד למרפסת. קדימה, תתחילו להכין.