1. פיתות ביס ממולאות

    את הפיתות הקטנות האלו אומנם מכינים מאפס, אבל אנחנו נשבעים שזה רק נראה מסובך. מנה פחמימתית מענגת במילוי של גבינה צהובה ותפוח אדמה, שצורבים על המחבת וזוללים בכיף אינסופי (פראייר מי שעוצר אחרי אחת).

     

    למתכון פיתות ביס ממולאות
    פיתות ביס ממולאות (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
    פיתות ביס ממולאות|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
  2. פסטה רוזה שאף פעם לא מאכזבת 

    מדי פעם אנחנו מעלים מתכונים לפסטה רוזה, את כולם אנחנו אוהבים, אבל כזאת פתיינית ומגרה לא הייתה לנו כבר הרבה זמן. מי שצופה בסרטון ולא רץ להכין הוא אדם בלי לב.

    למתכון פסטה רוזה

    פסטה רוזה קרמית, יעל דאבי (צילום: יעל דאבי, mako אוכל)
    פסטה רוזה קרמית, יעל דאבי|צילום: יעל דאבי, mako אוכל
  3. מעטפות פילו בגבינת פטה ודבש

    זאת כנראה המנה הכי קלה ומרשימה שאפשר להכין, ויש בה רק 5 מרכיבים: משולשים של עלי פילו שמחביאים קוביית פטה ומוגשים עם זילוף נדיב של דבש ניגר.

    למתכון מעטפות פילו
    מעטפות פילו בגבינת פטה ודבש (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
    מעטפות פילו בגבינת פטה ודבש|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
  4. עוגת גבינה פירורים

    רוצים להפגיז עם עוגת גבינה פירורים קלאסית אבל יציבה, יפה וטעימה כמו בקונדיטוריה? זה המתכון בשבילכם, ואל תאמינו לאף אחד שאומר לכם אחרת.


    למתכון עוגת גבינה פירורים
    עוגת גבינה פירורים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
    עוגת גבינה פירורים|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
  5. בלינצ'ס גבינה וצימוקים

    לא משנה מה מונח על השולחן, תמיד כולם ייגשו דבר ראשון לבלינצ'ס. אז בואו להכין אותם כי הם באמת מעולים.

    למתכון בלינצ'ס גבינה
    בלינצ'ס גבינה וצימוקים (צילום: דן פרץ, mako אוכל)
    בלינצ'ס דן פרץ|צילום: דן פרץ, mako אוכל