רגע האמת נמצא במרחק נגיעה, הלחץ מרקיע לשחקים, וחברי נבחרת העשור של "מאסטר שף" עומדים להצטוות (רביעי אחרי החדשות, קשת 12) למנטורים שיבשלו איתם ויוציאו מהם את המקסימום. בזמן שיניב שחר היה בעיצומן של ההכנות, הוא נתקל בחומר גלם, שהזכיר לו את אימו ועורר בו געגועים עזים.
"זה הטעם שגדלתי עליו, אמא שלי זיכרונה לברכה אהבה דגים", סיפר בגילוי לב, "אני בעצם חוזר לטעמים של הבית, לטעמים של אמא. לדברים שאהבנו להכין ביחד, לטעמים שהיא אהבה. דגים זה חומר הגלם שהיא הכי אהבה לעבוד איתו, היה לה המון כבוד אליו. היא נתנה לו לזרוח ולהיות המלך של המנה".
אותו זיכרון מתוק שהתעורר בו מאימו, והכווין אותו כיצד להתייחס לחומר הגלם שקיבל במשימה, הציף בו געגוע עז למי שהייתה הכל עבורו. "זאת משימה מאוד אמוציונלית, חזרתי כמה שנים אחורה", אמר, "אמא שלי הייתה הכל בשבילי, החברה הכי טובה שלי. חסר לי הצחוקים איתה, לשתף אותה במה שעובר עליי, או בסתם משהו מצחיק וחוויה שעברתי".