מסטוול מוגס | דורו וואט
המרכיבים:
לעוף:
4 שוקיים
2 בצלים סגולים, קצוצים
2 בצלים לבנים, קצוצים
שמן קנולה
צ'אוו (תערובת תבלינים)
ביצים
לאורז:
אורז
בצל רגיל, קצוץ
בצל סגול, קצוץ
שמן לטיגון
שמיר, קצוץ
פטרוזיליה, קצוצה
כוסברה, קצוצה
סלרי, קצוץ
בצל ירוק, קצוץ
2 שיני שום, כתושות
אופן ההכנה:
- מכינים ביצים קשות ושומרים בצד.
- העוף: מטגנים את הבצלים בשמן. מוסיפים את הצ'אוו ונותנים לתבלינים להיפתח.
- מוסיפים את השוקיים ומטגנים. מוסיפים מים ומניחים לעוף להתבשל.
- כשהעוף מבושל מוסיפים לסיר את הביצים הקשות ומניחים להן לקבל את הטעמים של העוף והתבלינים.
- האורז: מטגנים את הבצלים. מוסיפים אורז ומטגנים עוד 5 דקות.
- מוסיפים את עשבי התיבול והשום, ממליחים ומוסיפים מים.
- מכסים את הסיר ונותנים למים להצטמצם. פותחים את המכסה כשהאורז מוכן.
מסטוול מוגס | לחם בשר
המרכיבים:
ללחם:
2 כוסות קמח
כוס מים
כף שמרים
כף סוכר
כפית מלח
למטבל עוואז'ה (סחוג):
4 פלפלים ירוקים חריפים
10 שיני שום
ג'ינג'ר
עלי רוטה
עלי בזיליקום
שמן זית
לבשר:
שמן לטיגון
3 בצלים, קצוצים
מעט סילאן
200 גרם שומן כבש
200 גרם בשר בקר טחון
כמון
פלפל שחור גרוס
פפריקה
עליצ'ה (כורכום ועוד)
פלפל חריף
5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
מלח
אופן ההכנה:
- הלחם: מערבבים מים, שמרים, סוכר וכף קמח (כדי לזרז את התפיחה). מוסיפים את שאר הקמח והמלח, לשים ומניחים לבצק לתפוח כשעה.
- העוואז'ה: חותכים פלפלים ירוקים חריפים, שום, ג'ינג'ר, עלי רוטה ובזיליקום ומכניסים לבלנדר. מוסיפים קצת שמן זית וטיפת מים, טוחנים וממליחים.
- הבשר: מטגנים את הבצל ומוסיפים מעט סילאן. חותכים את שומן הכבש לקוביות ומוסיפים לבצל המטוגן. נותנים לשומן להתבשל מעט ואז מוסיפים את הבשר הטחון.
- מוסיפים כמון, פלפל שחור גרוס, פפריקה, עליצ'ה ופלפל חריף ומניחים להתבשל מעט.
- כשהבשר כמעט מוכן מוסיפים בצל ירוק, פטרוזיליה ומלח, מבשלים עוד 5 דקות ומורידים מהאש.
- חוזרים לבצק: פותחים את הבצק בידיים ומחלקים לשניים. מניחים את תערובת הבשר על מחצית מהבצק ומכסים במחצית השנייה. סוגרים ומהדקים את הקצוות כדי שהבשר לא ייצא.
- צורבים את הלחם במחבת מכוסה על אש נמוכה. כשרואים שהקצוות השחימו הופכים את הלחם, וצורבים מצד שני מבלי לכסות.
- מגישים את הלחם עם העוואז'ה.