"פלמקוש" או בשם שיותר יתגלגל לנו על הלשון - "טארט פלמבה". בתכלס שרה, זה כל מה שהיינו צריכים שתגידי כדי שנבין קצת יותר טוב. אבל עכשיו כשמשימת הטאבון של "מאסטר שף" מאחורינו (הערב, חמישי, ממשיכים) יצאנו לחפש מתכון למאפה שלגמרי פתח לנו את התיאבון.
מקורו של הטארט פלמבה המסורתי כמו ששרה מכירה אותו, הוא מאיזור בצרפת שהחליף הרבה ידיים בין גרמניה לצרפת לאורך ההיסטוריה, והקולינריה המקומית הושפעה מהחלפות ידיים האלה. מדובר בבצק דק ומתפצח שנאפה בתנור לבנים עם תוספות.לא פלא שהמאפה התפתח כמעדן איכרים, את כל מרכיבי המנה אפשר למצוא בחווה שעמדו לרשותם של רוב האיכרים, והיא נאפתה על אותה האבן שבתנור-העצים בה השתמשו באותה התקופה לאפיית לחם.
אנחנו השגנו מתכון "מאסטר שפי" מיוחד בגרסה ים תיכונית למאפה המופלא הזה, הכוללת את כל מרכיבי הסביח - קוביות חציל מטוגן, טחינה, ביצה קשה, עגבניות ופטרוזיליה. זו מנה מאוד קלה להכנה, אז ייאלה תהנו.
למתכון טארט פלמבה של תום פרנץ ואבי לוי