לקהילה האתיופית יש הרבה מאכלים ומשקאות שמתאפיינים בנינוחות עזים, בססגוניות ובתבלינים מיוחדים והרבה מהמנות נחשבות למאוד בריאות. אחרי שצפינו באודישן המוצלח של מסטוול מוגס ל"מאסטר שף" (הערב, ראשון, האודישנים ממשיכים) החלטנו שאנחנו חייבים להכין ארוחת אתיופית מסורתית. הנה 5 מתכונים שיעזרו לנו להפתיע.
לחמניות דאבו
לחמניות דאבו מהמטבח האתיופי שאוכלים עם גבינה מיוחדת וחריף בצד. חובה לנסות.לחמניות דאבו|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל ארוחת בוקר אתיופית
פנקייק פיטה - פירפיר, ביצה מקושקשת - אנקולאל, תפוחי אדמה שרופים - דינצ' טיבאס וסלט בורגול - קינצ'ה. בשתי מילים: בוקר אתיופי.מאסטר שף: משימת קינוח פרווה|צילום: דניאל בר און עוגיות מלוחות
מתחשק לכם משהו קריספי ועדין ליד הקפה? הכירו את ה- KUREBA, עוגיות חמאה עדינות מתובלות בהל בחצי שעה עבודה.מאסטר שף: משימת חומרי הגלם|צילום: דניאל בר און טורו-ווט, פירפיר ואינג'רה
מנה מסורתית של עוף עם תבלינים, מקושטת בביצה קשה.עוף בתבלינים אתיופים|תמונת AVI: mako לחם בשר
רותי ברודו אמרה שלחם הבשר הזה הוא מנת הלחם הכי טובה שטעמה עד כה בעונת העשור של מאסטר שף."זאת המנה הכי טובה מכל הלחמים שטעמנו"|צילום: מתוך: "מאסטר שף", קשת 12