אחרי שבילה שעות רבות בעמדה, התרוצץ בין הסירים למחבתות והגיש לשופטי "מאסטר שף" מנות מרהיבות, אמש (שבת) הלל גרדי הוכתר כמנצח הגדול של עונת העשור. גרדי אמנם הניח את הסינר בצד, אבל הערב דידי הררי יפשיל שרוולים ויכנס למטבח המפואר של "מאסטר שף VIP" (אחרי החדשות, קשת 12) במטרה להרשים את השופטים עם כישורי הבישול שלו.

רגע לפני, השניים התיישבו לשיחה צפופה עם ניב רסקין, והררי ניסה לדלות מהזוכה הגדול טיפ מנצח. "ניסיתי לקבל ממנו טיפה מידע על חומרים שמוצאים בטבע", אמר הררי והחמיא לגרדי, "בשנים האחרונות התחלתי לגדל צמחים, אז עפתי עליו. הדבר הראשון ששאלתי אותו הוא איך יודעים מה אכיל ומה לא אכיל".

מי שעוד יתמודדו על התואר "מאסטר שף VIP" הם דנה פרידר, טוביה צפיר, מיכל אמדורסקי, אבי כאכון, סטפן וירדן ג'רבי. על פי דבריו של הררי, ג'רבי תעשה הכל על מנת לנצח. "ירדן לא יודעת להפסיד, כשאתה רוצה להביא חומרים - היא שולחת רגל אחורה כדי שתיפול", אמר בהומור.

דידי הררי פותח את הלב (צילום: מתוך
רגע לפני מאסטר שף VIP|צילום: מתוך "חדשות הבוקר" , קשת 12

אתה תחרותי?
"אני מתחרה עם עצמי, מתעצבן על עצמי".

מישהו מהמתמודדים או השופטים הלחיץ אותך במיוחד?
"את התפקיד הזה אני אוהב לעשות, לא הלחיצו אותי - התאמנתי בבית".

אתה מבשל בבית?
"כן יצא לי בתקופה מאז שמירית נפטרה. לפעמים אני רואה 'מאסטר שף' ופתאום בא לי להכין משהו. אני קם למטבח ומבשל לעצמי".

הגשת לה את המנה שתגיש הערב?
"לא היא לא הספיקה, זה משהו שהכנתי אחרי והבנות שלי טעמו. קיבלתי עזרה מחברה מאוד טובה שלי, התעלקתי לה על הבית כי אני תחרותי".

 איך מחליטים מה מבשלים?
"גדלתי בדימונה שהייתה באותה תקופה הטרוגנית בצורה מטורפת, כל העדות היו מעורבבות מבלי לעשות עניין. אז חשבתי להכין מנה שיכולה לשלב בין כל הדברים שראיתי בבית". 

בהמשך השיחה, גרדי תיאר את התחושות שמלוות אותו ביום שאחרי הזכייה. "מוזר, אבל משמח", אמר והסביר על התחושות בימים שלפני התחרות: "לפני שנכנסתי אמרתי שאני יכול להיות ה'מאסטר שף', זאת הייתה מחשבה פשוטה ותמימה. כי ברגע שפגשתי את חברי הנבחרת היה ברור שיש פה בשלני על".

_OBJ

הלל, מה הדבר הכי חשוב שלמדת מהתהליך?
"שאם משהו טוב קורה אז לתת לו לקרות".

תהיה לזה המשכיות?
"כן, קורים דברים סופר מרגשים. עוד שבועיים אני מתחיל לבשל עם מלון מצפה הימים של ישרוטל. גם אעשה אצלי ארוחות בחווה".