הערב (רביעי, אחרי החדשות בקשת 12) עונת העשור של "מאסטר שף" תצא לדרך ואנחנו מלאים בציפייה לקראת כל המתכונים החדשים שנפגוש. רגע לפני שזה קורה החלטנו להיזכר במתכונים הבלתי נשכחים. הפעם בחרנו את 15 הקציצות שאנחנו מתים לנסות ממתכוני התוכנית - כאלה שיגרמו לכם ולאורחים שלכם לאכול אותן בלי הפסקה.
- קציצות בקר של יהודה עמר: קציצות הגמר מצופות בסולת ומבושלות ברוטב עם מנגולד, על פוקצ'ה ביתית פריכה. מי רצה את המתכון המושלם? הנה הוא פה.
- קציצות ברוטב שעועית ומקלובה כרובית של לאה חייקה: שתי מנות עשירות ומפנקות המשתלבות נהדר זו עם זו, אבל הכי חשוב, הן פשוטות להכנה ועושת ריח מדהים בכל הבית.
- קציצות (כעבורות) בשר עז ולחם של אסף דיי: קציצות מטוגנות מחומר גלם מפתיע עם שלושה מטבלים נהדרים וקלים להכנה.
- קציצות בשר בפיתה ביתית של עליזה אבוקסיס: מצאנו את הפיתה הכי טעימה בעולם. עליזה אבוקסיס מכינה פיתה ביתית ורכה במילוי קציצות ברוטב עגבניות שאי אפשר להפסיק לאכול.
- קציצות הפתעה של אבי לוי: בטטה וברוקולי הם רק חלק מההפתעות שמחכות לכם בתוך קציצות הבשר המעולות.
- קציצות קיפודי עוף ואורז של יהוידע נזרי: את קציצות העוף האלה, שנראות ממש כמו קיפודים קטנים בזכות ציפוי האורז שלהן, אין ילד שלא ירצה לאכול. על מי אנחנו עובדים? גם אין מבוגר שיגיד להן לא.
- מגדל ההמבורגר המושחת של נמרוד ציוני: כשנמרוד ציוני רוצה לפנק את הבנות שלו הוא מכין להן את המנה הזו. מגדל של המבורגרים עם רוטב ברביקיו (ביתי), רוטב גבינה כחולה (ביתי, הכל ביתי), לחמניות (ביתיות) וביצה עין. רוצים להוסיף בייקון? לכו על זה.
- קציצות דגים של סמדי בומבה: קציצות עסיסיות ועשירות בטעמים, עם תפוחי אדמה, שום ועשבי תיבול ברוטב עגניות אדום וסמיך.
- קבב עיראקי על פיתה ומנגולד של אלי דלל: אם תשאלי את סגן ראש עיריית נתניה, זה הקבב של העיר: קבב עיראקי אסלי על פיתה עיראקית על סלט רענן.
- קבב דג לבן של ויקטוריה גוברמן: את קבב הדג הזה שהפתיע את שופטי מאסטר שף אתם חייבים להכין. הוא קליל, הוא קריספי ויש לו הפתעה קטנה בפנים שהופכת אותו לעסיסי במיוחד.
- המבורגר מאנטריקוט עם פטריות ואגסים ברוטב איולי של גילי הלפטק: בשר משובח בכמהין ופטריות מצופות עם מתקתקות עדינה של אגס צרוב.
- קציצות ברוטב צהוב עם הרבה ירוקים של אורטל וואנג כהן: סיר מנחם ועשיר עם ריח וטעם של בית. ואם אתם לא אוהבים שמיר – תגבירו עם הכוסברה.
- קציצות במטבוחה של שירה בצלאל: קציצות של בשר צלעות טלה ואנטרקוט עם המון ירק - כוסברה, פטרוזיליה ואפילו שמיר אם אוהבים - שמתבשלות בתוך מטבוחה חריפה ומצומצמת טוב טוב. להשלמת המנה: פיתה קרקר דקיקה שמכינים לבד, שיהיה בשביל הרוטב.
- קציצות לוקוס ברוטב מרוקאי חריף עם פרנה של בר פינס: השדרוג הכי שווה שיש לדגים מרוקאים: קציצות לוקוס עסיסיות ברוטב חריף שכיף לנגב. ואם כבר לנגב, אז עם פרנה ביתית שמכינים די בקלות.
- עיג'ה בשר סורית של עליזה הריס: לסנדוויץ' של שישי בצהריים או לשולחן שוק של חברים - ומומלץ כבר מעכשיו לטגן כמות כפולה של הקציצות.