מאסטר שף עונת העשור  (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
צילום: מאסטר שף, קשת 12
הערב (רביעי, אחרי החדשות בקשת 12) עונת העשור של "מאסטר שף" תצא לדרך ואנחנו מלאים בציפייה לקראת כל המתכונים החדשים שנפגוש. רגע לפני שזה קורה החלטנו להיזכר במתכונים הבלתי נשכחים. הפעם בחרנו את 15 הקציצות שאנחנו מתים לנסות ממתכוני התוכנית - כאלה שיגרמו לכם ולאורחים שלכם לאכול אותן בלי הפסקה.

  1. קציצות בקר של יהודה עמר: קציצות הגמר מצופות בסולת ומבושלות ברוטב עם מנגולד, על פוקצ'ה ביתית פריכה. מי רצה את המתכון המושלם? הנה הוא פה.
    קציצות הגמר של יהודה עמר על פוקצ'ה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
    קציצות הגמר של יהודה עמר על פוקצ'ה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
  2. קציצות ברוטב שעועית ומקלובה כרובית של לאה חייקה: שתי מנות עשירות ומפנקות המשתלבות נהדר זו עם זו, אבל הכי חשוב, הן פשוטות להכנה ועושת ריח מדהים בכל הבית.
    קציצות ומקלובה (תמונת AVI: mako)
    תמונת AVI: mako
  3. קציצות (כעבורות) בשר עז ולחם של אסף דיי: קציצות מטוגנות מחומר גלם מפתיע עם שלושה מטבלים נהדרים וקלים להכנה.
    קציצות בשר עז ולחם של אסף דיי (צילום: נתנאל ישראל, מתוך
    קציצות בשר עז ולחם של אסף דיי|צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
  4. קציצות בשר בפיתה ביתית של עליזה אבוקסיס: מצאנו את הפיתה הכי טעימה בעולם. עליזה אבוקסיס מכינה פיתה ביתית ורכה במילוי קציצות ברוטב עגבניות שאי אפשר להפסיק לאכול.
    קציצות בשר בפיתה ביתית (צילום: מאסטר שף, קשת)
    קציצות בשר בפיתה ביתית|צילום: מאסטר שף, קשת
  5. קציצות הפתעה של אבי לוי: בטטה וברוקולי הם רק חלק מההפתעות שמחכות לכם בתוך קציצות הבשר המעולות.
    קציצות הפתעה-אבי לוי (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
    צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
  6. קציצות קיפודי עוף ואורז של יהוידע נזרי: את קציצות העוף האלה, שנראות ממש כמו קיפודים קטנים בזכות ציפוי האורז שלהן, אין ילד שלא ירצה לאכול. על מי אנחנו עובדים? גם אין מבוגר שיגיד להן לא.
    שפטה ברנז'י - קציצות קיפודי עוף ואורז (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
    שפטה ברנז'י - קציצות קיפודי עוף ואורז|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
  7. מגדל ההמבורגר המושחת של נמרוד ציוני: כשנמרוד ציוני רוצה לפנק את הבנות שלו הוא מכין להן את המנה הזו. מגדל של המבורגרים עם רוטב ברביקיו (ביתי), רוטב גבינה כחולה (ביתי, הכל ביתי), לחמניות (ביתיות) וביצה עין. רוצים להוסיף בייקון? לכו על זה.
    מגדל המבורגר (צילום: יעל יצחקי, mako אוכל)
    מגדל המבורגר|צילום: יעל יצחקי, mako אוכל
  8. קציצות דגים של סמדי בומבה: קציצות עסיסיות ועשירות בטעמים, עם תפוחי אדמה, שום ועשבי תיבול ברוטב עגניות אדום וסמיך.
    קציצות דגים של סמדי בומבה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
    קציצות דגים של סמדי בומבה|צילום: אסף אמברם, mako אוכל
  9. קבב עיראקי על פיתה ומנגולד של אלי דלל: אם תשאלי את סגן ראש עיריית נתניה, זה הקבב של העיר: קבב עיראקי אסלי על פיתה עיראקית על סלט רענן.
    הטעימה העיוורת של סגן ראש עיריית נתניה אלי דלל פיק (צילום: מאסטר שף, שידורי קשת)
    "הקבב מספר אחת בארץ, הקבב של נתניה"|צילום: מאסטר שף, שידורי קשת
  10. קבב דג לבן של ויקטוריה גוברמן: את קבב הדג הזה שהפתיע את שופטי מאסטר שף אתם חייבים להכין. הוא קליל, הוא קריספי ויש לו הפתעה קטנה בפנים שהופכת אותו לעסיסי במיוחד.
    ויקטוריה גוברמן (צילום: מתוך
    המנה של ויקטוריה|צילום: מתוך "מאסטר שף 7", שידורי קשת
  11. המבורגר מאנטריקוט עם פטריות ואגסים ברוטב איולי של גילי הלפטק: בשר משובח בכמהין ופטריות מצופות עם מתקתקות עדינה של אגס צרוב.
    המבורגר אנטרקוט (תמונת AVI: mako)
    המבורגר אנטרקוט|תמונת AVI: mako
  12. קציצות ברוטב צהוב עם הרבה ירוקים של אורטל וואנג כהן: סיר מנחם ועשיר עם ריח וטעם של בית. ואם אתם לא אוהבים שמיר – תגבירו עם הכוסברה.
    קציצות ברוטב צהוב עם הרבה ירוקים (צילום: מתוך
    צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12
  13. קציצות במטבוחה של שירה בצלאל: קציצות של בשר צלעות טלה ואנטרקוט עם המון ירק - כוסברה, פטרוזיליה ואפילו שמיר אם אוהבים - שמתבשלות בתוך מטבוחה חריפה ומצומצמת טוב טוב. להשלמת המנה: פיתה קרקר דקיקה שמכינים לבד, שיהיה בשביל הרוטב.
    קציצות במטבוחה (צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף)
    קציצות במטבוחה|צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף
  14. קציצות לוקוס ברוטב מרוקאי חריף עם פרנה של בר פינס: השדרוג הכי שווה שיש לדגים מרוקאים: קציצות לוקוס עסיסיות ברוטב חריף שכיף לנגב. ואם כבר לנגב, אז עם פרנה ביתית שמכינים די בקלות.
    קציצות לוקוס ברוטב מרוקאי חריף עם פרנה (צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף)
    קציצות לוקוס ברוטב מרוקאי חריף עם פרנה|צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף
  15. עיג'ה בשר סורית של עליזה הריס: לסנדוויץ' של שישי בצהריים או לשולחן שוק של חברים - ומומלץ כבר מעכשיו לטגן כמות כפולה של הקציצות.
    עיג'ה סורית  (צילום: מתוך
    צילום: מתוך "מאסטר שף 9", קשת 12