מיכל מוטיל היא מעצבת שמלות כלה וערב אבל בבית היא בשלנית וגם מתמודדת בעונת העשור של "מאסטר שף" (הערב, ראשון, אחרי החדשות) . הבוקר היא התארחה אצל ריטה גולדשטיין וליאון רוזנברג והכינה להם את המנה המפתיעה: ברוסקטה וסלט פפאיה. אלא שלא מדובר בסתם פפאיה, תכירו את הפרי שישדרג לכם את הקיץ.
"פפאיה פרדייז" היא ארומטית ומיוחדת בטעם שלה. הפפאיה הוא אומנם פרי שלא מאוד פופולרי אצלנו כאן בישראל אבל שווה להכיר אותו יותר. "'הפרדייז' הוא פרי מאוד עדין, אין לו טעם חזק כמו של פפאיה רגילה. אני משלבת אותו עם רוטב הויסין, מחית סויה".
את הברוסקטה מוטיל צרבה על הגז, טפטפה מעט שמן זית וארגנה מעליה את סלט הפפאיה. ליאון הודה שפאולה מאוד אוהבת את הפרי וחבל שהיא לא פה. המתמודדת גם סיפרה שהיא בחרה במתכון הזה כך שיתאים ללוגו התוכנית "פאולה וליאון", מעצבת או לא מעצבת? וכמובן כשליאון טעם את המנה הצבעונית הייתה לו קביעה אחת ברורה - המנה, עם הפפאיה, טעימה מאוד.
המתכון לברוסקטה של מיכל מוטיל: ברוסקטה סביצ'ה פפאייה אסייתית (טבעוני)
המצרכים:
רבע כוס פפאיה חתוכה לקוביות
2 ענפים בצל ירוק
1 פלפל אדום חריף
2 ענפי נענע
2 פרוסות לחם קלוי
מעט שמן זית למרוח מעל הלחם
לרוטב:
2 כפות הוי סין
1 כף סויה
2 כפות חומץ אורז
רבע כוס מים
1 כפית סויה שחורה
כף סוכר
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל לבן
2 שיני שום קצוצות
מעט טימין טרי
מעט פקאן קלוי מסוכר קצוץ קטן
אופן הכנה:
מתחילים בהכנת הרוטב. שמים את הכל בצנצנת זכוכית, משקשקים היטב ושמים בצד עד להרכבת המנה.
חותכים את הפפאיה לקוביות קטנות, מוסיפים מעט צ'ילי אדום קצוץ, מעט בצל ירוק קצוץ ונענע קצוצה גס. מערבבים הכל יחד.
קולים את הלחם בתנור או בטוסטר, מורחים מעט שמן זית מעל. מסדרים את סביצ'ה הפפאיה מעל הברוסקטה, מזלפים עם כפית את הרוטב מעל ולבסוף שמים את הפקאן הקצוץ.