הוא נחשב לאב המייסד של הבישול האסייתי בארץ, הוא עיצב במידה רבה את עולם המסעדנות הישראלי והוא השופט הכי ידען ב"מאסטר שף" (הערב, ראשון בקשת 12). ישראל אהרוני חוגג את יום הולדתו ה-71 ואנחנו נזכרים בכל המתכונים שלא ברור לנו איך לא הכנסנו אותם לספר שלנו במטבח עד היום.
חזה עוף במחבת עם שמן זית, לימון, חרדל ודבש
כמה פעמים רצינו אוכל טעים אבל אין לנו יותר מדי מרכיבים במקרר? אהרוני יצר מתכון שהוא לכאורה פשוט, אבל הכי טעים ושימושי: חזה עוף, גרידת לימון ובצל ירוק, תיבול של דבש וחרדל – ויש לכם מעדן.
שניצלונים משודרגים
אנחנו ממשיכים עם חזה עוף, חומר גלם בסיסי אך נהדר וורסטילי שאהרוני אוהב במיוחד, אבל בניגוד לשניצל רגיל, את רצועות חזה העוף הפעם הוא לא ציפה בביצה אלא במעין בלילת נאגטס, ואחריה בפירורי הלחם המסורתיים. התוצאה? שניצלים שמנמנים יותר, פריכים יותר, עסיסיים יותר ואלוהים, כמה טעימים.
קבב של אהרוני
מכל החיבורים בין פיתה למשהו, אנחנו הכי אוהבים את החיבור שלה לקבב ולא משנה מאיזו עדה. ובלי שום דבר נוסף (חוץ מאולי בצל בגריל, או מטוגן) אוהבים את מיצי הקבב שנספגים בחלק הפנימי שלה ולא משנה אם הוא צלוי על גריל, או צרוב על מחבת. זאת גרסת הקבב המצליחה של אהרוני.
סלט עוף ומלפפונים חריף
אהרוני ידוע באהבתו למטבח האסייתי והוא עושה את זה פשוט מושלם. הוא כל כך יודע את העבודה שאפילו עם מלפפון, הירק אולי הכי מאתגר, הוא הצליח להרכיב מנה שמטריפה את כל הטעמים.
לביבות בטטה ב-4 מרכיבים
נכון, זה לא כולל מלח, פלפל שחור ושמן לטיגון, אלה לא נספרים אצלנו כמרכיבים, אבל תודו שבחיים לא חשבתם שלביבות בטטה ביתיות הן משהו שאתם יכולים לתקתק כל כך בקלות. אז כן, אתם יכולים. אל תשכחו להודות לאהרוני, ולאחל לו מזל טוב.
אושפלאו
זה כבר שנים שהמנה הבוכרית הנהדרת הזו מזוהה עם שמו של אהרוני, ולא סתם. השף שהביא את תבשיל הבשר, האורז והירקות לדרגת סלב עושה את זה שוב, וכן, הוא מרשה לכם להחליף את הכבש בעוף.
גיוזה פרגית
אחת מהמשימות המאתגרות ביותר בעונה השביעית של "מאסטר שף" הייתה משימת הכיסונים, שבה הדגים אהרוני את הכנת מנת הגיוזה הנהדרת שלו ואנחנו רק חיכינו ליום שישתף אותנו במתכון המסעיר. עם מילוי של פטריות ופרגיות ברוטב סויה ושמן שומשום, תהיו בטוחים שיש כאן שיחוק רציני.
מערכת תוכניות קשת 12 מאחלת לישראל אהרוני הרבה מזל טוב, לא להאמין שאתה חוגג 71 בכזה סטייל שאי אפשר לפספס. תמשיך לחייך, לבשל כל כך טעים וללמד אותנו דברים וטעמים חדשים. אה, ואנחנו מחכים לסולחה עם אייל.