חיים כהן קרא לזה "פצצות מצרר" והוא לגמרי צודק - אם גם אתם מחפשים מרכיב שיפוצץ לכם את המנה, פרי הפינגר ליים הוא הבחירה הנכונה. באודישן של יניב שחר שלשום ב"מאסטר שף" (פרק חדש הערב, אחרי החדשות, קשת 12), הוא הגיש את מנת המז'וזין שלו במנת הטעימה העיוורת ופוצץ לכולנו את הסקרנות כשלמנה הקלאסית הוא הוסיף את בקבוקוני הפרי החמוצים. אמנם בסצנה הקולינרית הפרי הוא כוכב עולה, אבל הוא פחות מוכר בפני הציבור הרחב - אז הנה כל מה שאתם צריכים לדעת עליו.
הפינגר ליים גדל רק במקומות ספורים בארץ. מקורו של הפרי הוא ביערות הגשם באוסטרליה, כך שתנאי האקלים שהוא זקוק להם לא כל כך תואמים את מזג האוויר הים תיכוני במדינה. את הפרי החמוץ אפשר למצוא במספר רחב של צבעים: ירוק, צהוב כתום אדום וסגול.
הפרי הפך לפופולרי במטבחים מקצועיים והוא נחשב לאוכל גורמה, אבל את הכינוי שדבק בו "ליים קוויאר" הוא קיבל בעקבות הדמיון של בקבוקוני המיץ העגולים שלו לביצי הדגים. הפרי יכול לשמש לקישוט ותיבול המנה ואיתו תוכלו לשפר כמעט כל מתכון. רוצים שינוי? צרפנו לכם מספר מתכונים עם הפרי המיוחד, שיפוצצו לכם את בלוטות הטעם.
מזוז'ים: טאפאס ברבוניות ממולאות בעשבי תיבול, אריסה, לימון כבוש ושום. מוגש עם סלט חריף ואיולי לימון