אין תמונה
ברוקולי מוקפץ
ברוקולי מוקפץ

½ ק"ג ברוקולי צעיר וטרי

3 שיני שום קלופות ופרוסות

½ כפית ג'ינג'ר מגורר

1 גזר פרוס לסהרונים דקיקים

½ בצל סגול פרוס

2 כפות רוטב סויה בסגנון סיני של אסם

5 כפות רוטב צ'ילי מתוק של אסם

2 תפוזים

2 כפות בוטנים קלופים או שקדים

5 כפות שמן זית או שמן קנולה

 

  • מפרקים את הברוקולי לפרחים גדולים, מניחים בווק או במחבת גדולה, ומעבירים לאש.
  • מוסיפים שמן, ובהדרגה תוך הקפצה את השום, הג'ינג'ר, הגזר והבצל.
  • סוחטים את התפוזים אחד אחד, בהדרגה, ישר לווק. מוסיפים את רוטב הסויה ואחריו את רוטב הצ'ילי המתוק. בוזקים בוטנים או שקדים, מקפיצים עוד מעט ומגישים.