ברוקולי מוקפץ
½ ק"ג ברוקולי צעיר וטרי
3 שיני שום קלופות ופרוסות
½ כפית ג'ינג'ר מגורר
1 גזר פרוס לסהרונים דקיקים
½ בצל סגול פרוס
2 כפות רוטב סויה בסגנון סיני של אסם
5 כפות רוטב צ'ילי מתוק של אסם
2 תפוזים
2 כפות בוטנים קלופים או שקדים
5 כפות שמן זית או שמן קנולה
- מפרקים את הברוקולי לפרחים גדולים, מניחים בווק או במחבת גדולה, ומעבירים לאש.
- מוסיפים שמן, ובהדרגה תוך הקפצה את השום, הג'ינג'ר, הגזר והבצל.
- סוחטים את התפוזים אחד אחד, בהדרגה, ישר לווק. מוסיפים את רוטב הסויה ואחריו את רוטב הצ'ילי המתוק. בוזקים בוטנים או שקדים, מקפיצים עוד מעט ומגישים.