פעם בשבועיים אני נוהגת להכין סטוק של עוגיות ביתיות – חצי מתוקות וחצי מלוחות – שיהיה. את העוגיות המרוקאיות שלי כבר הכרתם, עכשיו הגיע הזמן לתת לכם את המתכון לעוגיות המלוחות. אפשר לעשות אותן עגולות, אפשר בצורת מקלונים, קצרים או ארוכים, ומלמעלה אפשר לפזר כל תוספת שמתחשק – משומשום, דרך קימל או מלח גס ועד זעתר. עכשיו נשאר רק לדאוג שהן יחזיקו מעמד שבועיים שלמים.

אין תמונה
עוגיות מלוחות. אם לא תחסלו אותן, הן יחזיקו שבועיים

עוגיות מלוחות (עיגולים או מקלונים)

מצרכים לשתי תבניות תנור:
1/2 כפית שמרים יבשים
1 אבקת אפייה
3 כוסות קמח
כף מלח, או פחות (*רבים מהגולשים שניסו את המתכון טוענים שכפית מלח מספיקה)
1/2 חבילת מרגרינה
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים

למריחה על העוגיות:
חלמון ביצה
זעתר, שומשום, קימל, מלח גס או מה שבא לכם

אופן ההכנה:

1. שמים בקערה את כל המצרכים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ונעים.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

3. לעוגיות עגולות: קורצים מהבצק עיגול קטן, יוצרים נקניק דק ומחברים בן שני הקצוות ליצירת טבעת. ממשיכים כך עם כל הבצק. למקלונים: קורצים עיגולים מהבצק ויוצרים נקניקים בכל אורך שרוצים (אני עושה באורך של 10 ס"מ ובעובי של 1/2 ס"מ).

4. מורחים חלמון, מפזרים את התוספת שרוצים ואופים 15-20 דקות, עד לקבלת צבע זהוב שקוף.

5. מניחים לעוגיות להצטנן ומאחסנים בקופסה אטומה.

>> בשבוע שעבר הכרנו את פשטידת הירקות המנצחת של סמדי
>> ומאינה למדנו שקינוח לא חייב להיות משמין