לחמניות זעתר של סמדי - מוכנות בצלחת (צילום: סמדר וקנין)
לחמניות הזעתר של סמדי. סוגרות אירוח|צילום: סמדר וקנין

השבוע במוצאי שבת החליטו חברות שלא ראיתי הרבה זמן להגיע לביקור. בלי להתבלבל הן ביקשו את המיני-לחמניות שלי עם הזעתר ושמן הזית, וליד זה כוס תה עם נענע. והקטע הוא שזה בדיוק מה שתכננתי להכין. מגישים עם כמה גבינות, והאירוח שלכם סגור.

לחמניות זעתר

המצרכים:
1 ק"ג קמח
1 כף סוכר
1 כף מלח
1/2 כוס שמן זית
1.5 כפות שמרים יבשים
3-4 כוסות מים פושרים

לציפוי:
חלמון
חצי כפית זעתר

אופן ההכנה:

1. מניחים בקערה את הקמח והמלח ומערבבים ביד. מוסיפים את הסוכר, שמן הזית והשמרים, מוסיפים את המים ומתחילים ללוש. הבצק צריך להיות רך אך לא דביק, ונעים לעבודה.

2. מניחים לבצק להכפיל את נפחו (זה לוקח שעה-שעתיים).

3. מניחים נייר אפייה על התבנית, ומחממים תנור ל-185 מעלות.

לחמניות זעתר של סמדי - הלישה (צילום: סמדר וקנין)
לשים את הבצק. לא צריך מיקסר|צילום: סמדר וקנין

4. מקמחים את משטח העבודה ומתחילים להכין את הלחמניות: קורצים חתיכת בצק בגודל כדור פינג פונג, יוצרים ממנה נקניק בעובי 2 ס"מ, לוקחים את הקצה ויוצרים קשירה. כך מכינים את כל הלחמניות.

5. מערבבים בקערה חלמון וזעתר, מורחים על הלחמניות ומכניסים לתנור, עד שהן מזהיבות יפה. אחרי האפייה מורחים בעוד שמן זית.

לחמניות זעתר של סמדי - מוכנות בתבנית (צילום: סמדר וקנין)
הלחמניות בצאתן מהתנור. עוד ויש של שמן זית, וגמרנו|צילום: סמדר וקנין
>> נו, ואת הקישואים הממולאים של סמדי כבר ניסיתם?
>> מנסים לא להשמין? לאינה יש את המתכון בשבילכם