רוגלך (צילום: MathKnight)
רוגלך. היכונו לגרסה לעצלנים|צילום: MathKnight

כשחושבים על מלאווח אוטומטית מדמיינים טיגון, רוטב עגבניות וביצה קשה ליד. האמת, זאת אחלה ארוחה - אבל הפעם אני רוצה לקחת את המלאווח למקום אחר לגמרי. הפעם אני רוצה להראות לכם איך אפשר להפוך את המלאווח המוכר לקינוח מתוק, מהיר וקליל, לפעם הבאה שמתקשרים אליכם חברים, שואלים אם אתם בבית ומודיעים שהם קופצים לקפה. עד שהאורחים יגיעו הרוגלך האלה בטוח יהיו מוכנים, ואתם תקבלו מחמאות בלי סוף. נסו ולא תתאכזבו, והכי חשוב - אל תשכחו לספר לי איך יצא.

רוגלך שוקולד מבצק מלאווח

המצרכים:
חבילת מלאווח קפואה
מעט קמח לקימוח
חפיסת שוקולד
חלמון ביצה טרוף, לזיגוג
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. נותנים למלאווח להתרכך וטיפ-טיפה להפשיר. מקמחים מעט את משטח העבודה, מניחים עלה של מלאווח ומורידים ממנו את הניילון.

רוגלך מבצק מלאווח - מלאווח (צילום: סמדר וקנין)
מתחילים בלהוריד את הניילון מהמלאווח|צילום: סמדר וקנין

3. חותכים את המלאווח ל-8 משולשים (כמו שחותכים פיצה).

רוגלך מבצק מלאווח - חותכים למשולשים (צילום: סמדר וקנין)
ואז חותכים למשולשים|צילום: סמדר וקנין

4. מניחים בקצה הרחב של כל משולש קוביית שוקולד - איזה שאתם אוהבים - ומגלגלים את המשולש כלפי פנים, ליצירת רוגלע.

רוגלך מבצק מלאווח - מניחים קוביית שוקולד (צילום: סמדר וקנין)
מניחים קוביית שוקולד|צילום: סמדר וקנין
רוגלך מבצק מלאווח - מגלגלים (צילום: סמדר וקנין)
ומגלגלים|צילום: סמדר וקנין
רוגלך מבצק מלאווח - אחרי הגלגול (צילום: סמדר וקנין)
כן, בדיוק ככה|צילום: סמדר וקנין

5. מניחים את הרוגלך על תבנית עם נייר אפייה, מורחים בחלמון ומכניסים לתנור ל-15 דקות או עד לקבלת צבע זהוב. מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

רוגלך מבצק מלאווח - מוכן (צילום: סמדר וקנין)
לא, אתם לא מדמיינים כמה שזה טעים|צילום: סמדר וקנין

* לא רוצים שוקולד? יש עוד המון מילויים טעימים: גבינות מלוחות קשות, ממרחים למינהם, טונה וסלט מבושל, ביצה קשה מגורדת וסלט חצילים. מלמעלה מורחים את החלמון ומפזרים זעתר, קצח או מלח גס.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: רוגלך ב-5 דקות
>> והנה עוד מתכון לרוגלך, קצת יותר מסורתי
>> בשבוע שעבר סמדי הכינה לנו עוף עם לימון כבוש