מוקפץ סמדי (צילום: סמדר וקנין)
הירקות בדרך למוקפץ. הולך להיות פה שמח|צילום: סמדר וקנין

והשבוע - קבלו את המוקפץ שרץ הכי טוב במשפחת וקנין: נודלס עם הרבה הרבה ירקות, בתיבול סיני שיש לו, איך לא, גם נגיעה מזרחית.

המצרכים:
1 גמבה אדומה
1 גמבה צהובה
1 גמבה ירוקה
1 בצל
2 גזרים
2 קישואים
5 תירס גמדי
1/4 כרוב
נבטים
אטריות נודלס
בוטנים קלויים שבורים

תבלינים:
1 כף שמן שומשום
3 כפות סויה
1/2 כפית צ'ילי יבש גרוס חריף

אופן ההכנה:

1. חותכים את התירס הגמדי לעיגולים של שני ס"מ ואת כל שאר הירקות לרצועות,

2. שמים שמן בווק, ומתחילים להקפיץ את הירקות על אש גבוהה: ראשונים ייכנסו רצועות הבצל, אחר כך רצועות הגזר, אחר כך רצועות הקישואים, אחר כך התירס הגמדי, אחר כך הגמבות ולקראת הסוף הכרוב והנבטים.

3. מתבלים בצ'ילי יבש גרוס וברוטב סויה.

מוקפץ סמדי (צילום: סמדר וקנין)
ראשון נכנס הבצל|צילום: סמדר וקנין
מוקפץ סמדי (צילום: סמדר וקנין)
כל החבר'ה בתוך הווק|צילום: סמדר וקנין
מוקפץ סמדי (צילום: סמדר וקנין)
טוב, אי אפשר בלי צ'ילי חריף|צילום: סמדר וקנין

4. מכינים את הנודלס: מניחים את האטריות בקערה, ממלאים מים רותחים ומניחים בצד ל-10 דקות. מסננים.

5. שמים בקערת הגשה את הנודלס, עליהם את הירקות המוקפצים ומעל הכל את הבוטנים הקלויים.

מוקפץ סמדי (צילום: סמדר וקנין)
חברים, בואו לשולחן|צילום: סמדר וקנין
 >> את תפוחי האדמה המוקרמים של סמדי כבר ניסיתם?
>> והנה עוף עם תפודים של אלקנה