סלט חומוס וזיתים, סמדי בומבה (צילום: סמדר וקנין)
סלט חומוס וזיתים. המנה של אבא|צילום: סמדר וקנין

אחד הזיכרונות החזקים שלי כילדה הוא זה של שבת בבוקר. בסביבות 10:00, קצת אחרי שאבי ז"ל היה מתעורר, היו מגיעים החברים שלו, וביחד הם היו יושבים על אפריטיף שאמי הייתה מכינה. אפריטיף הוא מיני-ארוחה שמקדימה את ארוחת הצהריים, או כל ארוחה מרכזית אחרת שאתה מארח. בשולחן האפריטיף תמצאו סלטים, חמוצים, כל מיני ממולאים וכמובן עראק לפתיחת התיאבון.

אחד הסלטים שהכי אהבתי באותן סעודות הוא סלט הזיתים עם החומוס והלימון הכבוש של אמי. מאז אני מכינה אותו בעצמי, ולשמחתי ילדיי אוהבים אותו לא פחות ממני.

זיתים עם חומוס ולימון כבוש

המצרכים:
1 קופסה חומוס (גרגירים)
1 קופסה זיתים מבוקעים (במקור הזיתים הם זיתים שבורים שמוציאים להם את החרצנים)
1/2 ראש שום
כף וחצי שמן
1/2 כפית רסק עגבניות
1/2 פלפל אדום חריף (לא חובה)
3 פרוסות לימון כבוש (אם אין אז שתי פרוסות לימון חי, ללא הקליפה)

תבלינים:
1 כפית מלאה פפריקה
1 כפית שטוחה כמון
1/2 כפית פלפל לבן

אופן ההכנה:

1. מרתיחים את הזיתים במים להורדת המליחות, ומסננים. שוטפים את גרגירי החומוס.

2. שמים בסיר את הזיתים והחומוס. מקלפים את השום, חותכים לפרוסות ומוסיפים לסיר.

3. מכסים במים עד גובה המצרכים, מוסיפים את השמן, רסק העגבניות והתבלינים ומבשלים 10 דקות על להבה נמוכה.

4. קוצצים את הלימון הכבוש לקוביות ומוסיפים לסיר. ממשיכים לבשל, טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.

הערה: אפשר להגיש עם אורז או קוסקוס, ואפשר להוסיף קציצות בשר קטנות ולהגיש כמנה עיקרית.

>> בשבוע שעבר הכנו תוספת של ארטישוק ופטריות
>> ואילו אלקנה לימד אותנו על האנטיביוטיקה של המרוקאים