היום אני חולקת אתכם את אחת הארוחות שאני הכי אוהבת להכין לצהריים. היא קלה וצבעונית, יש בה את כל אבות המזון, וגם כשלא רעבים - היא פותחת את התיאבון ומשמחת את הבטן. ומה הכי כיף? כל האוכל הנהדר הזה מוכן בשעה אחת.

אורז עם גזר ושמיר של סמדי (צילום: סמדר וקנין)
אורז צבעוני. מכינים תיק תק, בזמן שהעוף מתבשל|צילום: סמדר וקנין

עוף עם קוביות תפוחי אדמה ואפונה

המצרכים:
4 שוקיים
1/2 חבילה אפונה (סנפרוסט)
1 תפוח אדמה גדול
1/2 בצל
1/2 חבילה כוסברה, קצוצה
תבלינים: כפית כורכום, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס, כף מרק עוף
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים אותו קלות בכף שמן. מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים לסגירה.

2. מקלפים את תפוח האדמה, חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לעוף עם הבצל.

3. מתבלים, מוסיפים כוס מים חמים, מוסיפים את האפונה, ואז עוד חצי כוס מים.

4. מבשלים על להבה בינונית כ-25 דקות, ובזמן הזה מכינים את האורז. לקראת סוף הבישול מוסיפים את הכוסברה, ונותנים בישול סופי ללא מכסה, עד שנוצר רוטב סמיך.

אורז עם גזר, שום ושמיר

המצרכים:
כוס וחצי אורז
1 גזר
1 כף שום כתוש
1/4 חבילה שמיר
תבלינים: 1/2 כפית פלפל שחור גרוס, מעט מלח, 1/4 כפית כורכום
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מגררים את הגזר גס בפומפייה, וקוצצים את השמיר.

2. שמים בסיר כף שמן ומוסיפים את הגזר המגורד, השום והשמיר. מערבבים מעט, מוסיפים את האורז ומערבבים.

3. מוסיפים שתי כוסות מים רותחים, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 7-10 דקות, עד שהאורז מוכן.

עוף עם אפונה ותפוחי אדמה של סמדי (צילום: סמדר וקנין)
עוף עם אפונה, אורז עם גזר. אם הייתם מריחים כבר הייתם עפים על הצלחת|צילום: סמדר וקנין
>> בשבוע שעבר למדנו מסמדי להכין מוקפצים
>> ואגב מוקפצים, הנה כמה הצעות של בני סיידא
>> מאסטר שף עונה 2 – הצילומים כבר התחילו!