עוף שלם בתנור - קלאסי (צילום: עמרי אנדרס צורף)
עוף בזיגוג מתקתק וטעים אש. לא אוהבים עוף שלם? המתכון עובד גם עם כל חלק אחר|צילום: עמרי אנדרס צורף

המרכיבים:
עוף שלם
4 כפות סירופ מייפל
2 כפות מיץ לימון
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שום כתוש
1/4 כוס שמן זית
2 לימונים חצויים
2 ראשי שום חצויים

_OBJ

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערית את המייפל, מיץ הלימון, הסויה, השום הכתוש ושמן הזית. משרים את העוף בתוך המרינדה שעתיים לפחות.

2. מחממים את התנור לחום של 200-220 מעלות.

3. מניחים את העוף בתבנית וצולים בתנור החם כ-5 דקות. הופכים את העוף וצולים 5 דקות נוספות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-190 מעלות ומשאירים את העוף בתנור לעוד 20 דקות.

4. מוסיפים את הלימונים והשום לתבנית, מערבבים ומחזירים לתנור ל-30 דקות נוספות. מדי פעם אוספים את הרוטב שנוצר בתבנית ויוצקים על העוף.

>> בשבוע שעבר הכנו סושי בגרסת סמדי בומבה
>> והנה המתוק המושחת שלנו להיום