בתום שנה שבה שיתפתי אותכם במתכוני הבית שלי, אני רוצה להודות לכולכם על שפרגנתם, שיתפתם וביקרתם. דרככם למדתי שהאהבה לאוכל ביתי היא דבר שמשותף לכולם, וגם שלא כולם מתחברים תמיד לאוכל שלך, וגם זה בסדר. זהו המתכון האחרון שאני נותנת לכם במסגרת המדור הזה, ואני מקווה שתיהנו ממנו. אני נפרדת היום מהמדור אבל לא נפרדת מ-mako - ובקרוב תוכלו ליהנות ממני בתכנית מיוחדת שתשודר באתר. אז בינתיים שוב תודה, אני אוהבת אתכם.

חזה הודו ממולא בשר וצנוברים של סמדי בומבה (צילום: סמדר וקנין)
חזה הודו ממולא. הדרך הכי טעימה לסגור תקופה|צילום: סמדר וקנין

חזה הודו ממולא בשר טחון וצנוברים

המצרכים:
1 פרפר חזה הודו
200 גרם צנוברים
1 חבילה כוסברה
1/2 חבילה פטרוזיליה
2 בצלים
שום כתוש
כף אריסה
שמן זית
תבלינים: כפית כמון, כפית פפריקה, חצי כפית פלפל שחור, מלח לפי הטעם, רבע כפית אגוז מוסקט מגורר

לכיסוי:
2 כפות פפריקה מעושנת
3 כפות שום כתוש
1/2 כוס שמן זית
מלח

אופן ההכנה:

1. מבקשים מהקצב שיחצה לנו את הפרפר לשנייים ויפתח לנו את אחד החצאים כמו שניצל אחד גדול.

2. את חצי השני של הפרפר טוחנים ביחד עם הכוסברה הפטרוזיליה ובצל אחד.

3. קוצצים את הבצל השני ומטגנים קלות עד הזהבה. לקראת הסוף מוסיפים את הצנוברים (זהירות, שלא יישרפו), ומיד מוסיפים את התערובת של חזה ההודו שטחנו.

4. מערבבים קלות ונותנים טיגון קצר (שלא יתייבש).

5. מתבלים בכמון ופפריקה, אגוז מוסקט, פלפל שחור, אריסה ומלח.

6. פורסים על השיש את החצי השני של הפרפר, מניחים את התערובת וסוגרים. מניחים בתבנית עם הסגירה כלפי מטה.

7. מערבבים בקערית פפריקה מעושנת, שום כתוש, שמן זית ומלח, שופכים על החזה הממולא ומלטפים אותו היטב מכל צדדיו.

8. מרטיבים נייר אפייה ומניחים על החזה הממולא (נסו את זה, זה שומר על הלחות של האוכל בתנור). מעליו שמים נייר כסף, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-45 דקות עד 1שעה. מורידים את הכיסוי ומחזירים לתנור לעוד 5 דקות.

9. מחכים שיתקרר קצת, ופורסים.

>> לכל המתכונים של סמדי
>> צריכים עזרה מסמדי במטבח? בואו להירשם לתכנית החדשה