חשבתם שסמדי בומבה עתיקה מדי בשביל סושי? אז תנו לי לחדש לכם: עם הקידמה גם סמדי התקדמה, ותמצאו אצלה (כלומר אצלי) סושי תוצרת בית לפחות אחת לשבועיים. המקור למתכון הזה הוא חברתי כוכי, אלופת הסושי, ואני הכנסתי את הטאץ' שלי. במקום סלמון אני הולכת על מילוי של טונה (כן כן, מקופסה) וירקות, ואם להאמין לחברות שלי - זה טעים חבל על הזמן.

סושי של סמדי בומבה (צילום: סמדר וקנין)
הסושי של סמדי (וקצת קרדיט גם לכוכי)|צילום: סמדר וקנין

הסושי של סמדי

המצרכים:
חבילת אצות
1.1/2 כוס אורז עגול (לסושי)
גמבה אדומה
גמבה צהובה
1 גזר
2 קופסאות טונה (שימורים)
רוטב סויה
מחצלת לגלגול הסושי

אופן ההכנה:

1. מכינים את האורז לפי ההוראות על השקית. מצננים.

2. חותכים את הגזר לג'וליאנים דקים ואת הגמבות לרצועות ארוכות ודקות.

3. מסננים את הטונה מהשמן. מניחים על משטח העבודה קערה עם מים, להרטבת הידיים.

4. מניחים את מחצלת הסושי על משטח העבודה, ועליה מניחים אצה כשהחלק המחוספס כלפי מעלה. מרטיבים את הידיים, לוקחים מהאורז ומשטחים על האצה בעובי של 1/2 ס"מ. מגיעים רק עד כ-2 ס"מ מסוף האצה, ולא עד הקצה.

5. מניחים את הגמבות והגזר לרוחב, ומעליהם שמים מהטונה.

6. מגלגלים בעזרת המחצלת, תוך כדי הידוק.

7. חותכים לפרוסות ומגישים עם רוטב סויה.

>> מאסטר שף 2 - מחר זה מתחיל!

>> והנה ארוחה שלמה ב-60 שקל ו-60 דקות