הנה עוד שבוע עבר, ואני מתלבטת איזה מתכון לחלוק איתכם הפעם. מה אני אגיד לכם חברים, ההחלטה קשה כל שבוע – תמיד בא לי לתת לכם את הכל בבת אחת. הרי כמו שכבר הספקתם ללמוד עליי, אצלי הסירים נעמדים אחד אחרי השני, בלי שום תכנון מוקדם.

במטבח שלי יש תבשילי חורף ותבשילי קיץ. תבשילי החורף הם תמיד "כבדים" יותר, כלומר מתבשלים יותר זמן ויותר לעומק. מכולם יש תבשיל שאני אוהבת במיוחד להכין לגשם הראשון, ובכלל בימים קרים: תבשיל בשר עם גרגירי חומוס ברוטב פיקנטי, שכולם בשולחן אוהבים לאכול, ואחר כך לנגב את הרוטב עם הלחם הביתי.

תבשיל בשר וגרגירי חומוס (צילום: סמדר וקנין)
בשר וגרגירי חומוס. התבשיל של הגשם הראשון|צילום: סמדר וקנין

אתם מוזמנים לנסות את המנה הזו בבית, ולחוות דעה בטוקבקים. ספרו איך יצא, שאלו שאלות אם יש, וואפילו תגידו מה הייתם רוצים לראות פה במדורים הבאים. בינתיים - שיהיה חורף שמח וטעים!

תבשיל בשר וגרגירי חומוס ברוטב פיקנטי

המצרכים:
1 ק"ג בשר ראש (נמכר נקי בוואקום)
חבילת גרגירי חומוס של סנפרוסט
1 פלפל חריף אדום
7 שיני שום
חצי חבילה כוסברה

לתיבול:
1 כף גדושה של כמון
2 כפות פפריקה
1 כפית פלפל לבן
2 כפות אבקת מרק עוף
2 כפות שמן

אופן ההכנה:

1. מרתיחים את גוש הבשר במים כחצי שעה, ומחליפים את המים (בשר הראש מאוד מלוח, והרתיחה והחלפת המים ממתנות את המליחות).

2. חותכים את הבשר לקוביות בינוניות ומחזירים לסיר לעוד רתיחה של 1/2 שעה. שופכים את המים ושוטפים טוב את הבשר.

3. מחזירים את הבשר לסיר, ומוסיפים את החומוס, השום, התבלינים והשמן.

4. ממלאים במים רותחים עד גובה הבשר והחומוס, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 3/4 שעה. ברבע השעה האחרונה מוסיפים לסיר את הפלפל החריף, חתוך לפרוסות. קוצצים את הכוסברה ומוסיפים גם אותה.

5. טועמים, ומוסיפים מלח רק אם צריך. מרקם הרוטב אמור להיות סמיך ולא מימי. אם הוא עדיין מימי – מצמצמים אותו בסיר פתוח.

טיפים:
• את גרגירי החומוס אפשר להחליף בשעועית.
• אם נשארות שאריות, מוסיפים לבשר עם הרוטב תפוחי אדמה ומבשלים עוד.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: תבשיל בשר וחומוס ברוטב פיקנטי
>> בפעם הקודמת הכנו דג חריף עם תפוחי אדמה