בשבת בכלל, ובעיקר בשבת חורפית, אין כמו חמין. אוכל מזין ומשביע שפשוט יש בו הכל: בשר, קטניות, תפוחי אדמה, ועוד שקיות מלאות בכל טוב. אצל הילדים אחד הלהיטים הכי גדולים הוא הג'חנון, ולא משנה אם הם פולנים, מרוקאים, פרסים, טוניסאים או רוסים. כולם אוהבים ג'חנון. אז היום הכנסתי גם את הג'חנון לסיר של החמין – סיר פלאים שיכול להכיל כל כך הרבה. מה שנשאר עכשיו זה רק להזמין אתכם למתכון שלי.

החמין של סמדי - מוכן בצלחת (צילום: סמדר וקנין)
החמין של סמדי. השבת אינה שלמה בלעדיו|צילום: סמדר וקנין

החמין של סמדי

המצרכים (7 מנות):
1 בצל
מעט שמן
2 כוס חומוס מושרה
בשר מס' 8, חתוך לקוביות
2-3 חתיכות רגל פרה (אפשר לשים יותר אם אוהבים)
למי שאוהב - 2 חתיכות גידים
7 תפוחי אדמה קטנים, מקולפים
5 ביצים
1 ראש שום
2 כוסות חיטה
1/2 כוס עדשים
1 חבילה ג'חנון

תבלינים:
2 כפות כמון
1 כף פפריקה מתוקה
כף וחצי אבקת מרק עוף
1 כפית פלפל לבן
1 כף דבש או סילאן

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הבצל ומטגנים בכף שמן עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את גרגירי החומוס, הבשר, הרגל והגידים.

2. מכסים במים, מביאים לרתיחה טובה של 10 דקות, ומורידים את הקצף מלמעלה.

החמין של סמדי - הבשר והחומוס (צילום: סמדר וקנין)
החמין של סמדי. מרתיחים טוב את הבשר והחומוס|צילום: סמדר וקנין

3. שמים בסיר החשמלי את הבשר עם החומוס שהרתחנו, עליהם מסדרים את תפוחי האדמה, ועליהם את הביצים ואת ראש השום השלם.

4. מפזרים את התבלינים, ומוסיפים מים רותחים עד כיסוי תפוחי האדמה והביצים.

החמין של סמדי - לפני הוספת השקיות (צילום: סמדר וקנין)
תפוחי אדמה, ביצים, שום ומים|צילום: סמדר וקנין

5. שוטפים את החיטה ושמים בקערה. מוסיפים את העדשים, 1/2 כפית פפריקה, כפית כמון, 1/2 כפית פלפל לבן, 4 שיני שום ומעל 2 כפות שמן.

6. מערבבים ושופכים לתוך שקית. ממלאים מים עד כפול מגובה החיטה, קושרים את השקית, יוצרים חורים עם קיסם ומניחים בסיר.

החמין של סמדי - שקית החיטה (צילום: סמדר וקנין)
שקית החיטה|צילום: סמדר וקנין

7. לג'חנון: לוקחים שקית, מניחים בתוכה נייר אפייה ומסדרים עליו את הג'חנון (רצוי לחצות את הג'חנונים קודם). מפזרים מעל כף דבש, סוגרים את נייר האפייה ומעל את השקית, קושרים ומניחים בסיר.

החמין של סמדי - ג'חנון בשקית (צילום: סמדר וקנין)
הג'חנון בשקית|צילום: סמדר וקנין

8. סוגרים את הסיר ומפעילים. אני שמה אותו בשישי אחר הצהריים על מצב של high לשעה, ואחר כך מעבירה למצב של low ושמה מגבת על המכסה – עד הבוקר.

החמין של סמדי - הסיר המוכן להפעלה (צילום: סמדר וקנין)
זהו. אפשר להפעיל את הסיר|צילום: סמדר וקנין
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: החמין של סמדי
>> הקינוח של סמדי: רוגלך מבצק מלאווח