כשהטמפרטורות צונחות וכולם חושבים על מרק, אני חושבת גם על העוגיות הפשוטות והנפלאות שאטבול בכוס תה עם נענע, בעודי מכורבלת מתחת לשמיכה בסלון. ובאמת, איך שמתחיל החורף אני מכינה אותן, ואחר כך שוב ושוב לאורך החורף כולו.

אחרי הרבה בקשות שקיבלתי ברחוב החלטתי לחלוק אתכם את המתכון הזה. האמת היא שיש המון מתכונים לעוגיות מרוקאיות, וכולם טובים. המתכון שלי עבר מחמותי רחל ז"ל לגיסתי תמי, ומשם אליי, והוא מלווה אותי בנאמנות כבר המון שנים.

עוגיות מרוקאיות לתה של סמדי (צילום: דן-יה שוורץ בר-אל)
עוגיות מרוקאיות. יותר טוב ממרק|צילום: דן-יה שוורץ בר-אל

עוגיות מרוקאיות לתה

המצרכים (לשתי תבניות תנור):
3 שקיות סוכר וניל
2 שקיות אבקת אפייה
3 וחצי כוסות קמח
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן

אופן ההכנה:

1. שמים בקערה את הביצים, הסוכר והשמן ומערבבים טוב טוב.

2. מוסיפים את הקמח, סוכר הווניל ואבקת האפייה, ולשים עד לקבלת בצק אחיד במרקם נעים ליד (כמו פלסטלינה).

3. מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומכסים את תבניות התנור בנייר אפייה.

4. לוקחים חתיכה מהבצק בגודל פקק של קולה, ויוצרים עוגייה. אפשרות אחת היא ליצור מהבצק נקניק על משטח העבודה, ואז לסגור אותו לעיגול (כמו בתמונה). אפשרות שנייה היא לגלגל את הבצק למקלות באורך 6 ס"מ ועובי ס"מ אחד. בכל מקרה, יש לזכור שהעוגיות תופחות באפייה.

5. מסדרים את העוגיות על נייר האפייה במרחק של ס"מ זו מזו, ואופים 15 דקות, או עד שצבען זהוב (זה יכול לקחת קצת יותר).

6. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להצטנן, אחרת הן יתפרקו. כשהן קרות מאחסנים בקופסה אטומה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגיות מרוקאיות לתה

>> בפעם הקודמת סמדי הכינה לנו כבדים עם אריסה ולימון כבוש
>> ובינתיים אצל אינה: עוגת בשר עם חצילים