לקראת שבועות, החג שבתי נוי אוהבת במיוחד, החלטתי לחלוק אתכם מתכון מאוד בסיסי אבל טעים מאין כמוהו, שיכול לסגור לכם טוב את הפינה של ארוחת החג, ואפילו סתם ארוחת ערב של יום חול. הכוונה היא לתפוחי אדמה ובטטה מוקרמים בתנור, וטיפ קטן – את הרוטב שלהם תוכלו לשלב גם בפסטות. מבטיחה שתקבלו מחמאות.

תפוחי אדמה מוקרמים בתנור (צילום: istockphoto)
תפוחי אדמה מוקרמים. לא צריך לחכות עד שבועות|צילום: istockphoto

תפוחי אדמה ובטטות מוקרמים

המצרכים:
5 תפוחי אדמה לבנים
2 בטטות
1 כוס חלב
1 שמנת לבישול
1 כף שום כתוש
מעט שמן זית
אגוז מוסקט
פלפל שחור גרוס
1 כף מרק עוף
1 כף מרק בצל
גבינה צהובה מגוררת
חמאה לשימון התבנית

אופן ההכנה:

1. מקלפים את תפוחי האדמה, ומשמנים תבנית אובלית שקופה טוב טוב בחמאה.

2. פורסים את תפוחי אדמה ומניחים אותם צפוף (כמו מניפה) אחד ליד השני. פורסים גם את הבטטות ומסדרים (אפשר לשים את הבטטות באמצע, ומסביב את התפודים).

3. מערבבים בקערה את החלב, השמנת, השום, שמן הזית, התבלינים ואבקות המרק. שופכים על תפוחי אדמה ומכסים בנייר כסף.

4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45 דקות.

5. מסירים את הכיסוי, מפזרים גבינה מגורדת (לא חובה) ואופים עוד 5-7 דקות.

 >> בשבוע שעבר הכנו לחמניות זעתר
 >> ובינתיים בקצה השני של העיר אינה פיצחה את סוד סלט הביצים המושלם