תבשילים ביתיים זה תמיד כיף, אבל בחורף זה כיף אפילו יותר. החורף הוא למעשה זמן האיכות שלנו בבית, בין התבשילים, ובזכות הירקות המקסימים של העונה הזאת הבילוי במטבח הופך לעונג צרוף. מבין ירקות החורף אני אוהבת במיוחד את השומר – גם חי וגם מבושל. לכן אני חולקת אתכם הפעם מתכון יחיד במינו של שומר ממולא – כולל צילומים של אופן ההכנה (אתם רואים, אני קוראת את ההערות שלכם!). שיהיה בתיאבון!
שומר ממולא
המצרכים:
2 ראשי שומר (רצוי שיהיו מלאים ובבוניים)
4 גבעולי כרפס (סלרי), עם העלים
1/2 חבילה כוסברה
1/2 חבילה פטרוזיליה
1/4 חבילה שמיר
300 גרם בשר טחון בקר
200 גרם חזה עוף טחון
4-5 תחתיות ארטישוק (מוכרים בכל סופר במדור הקפואים)
1/2 חבילה אפונה ירוקה
1 בצל גדול
1 תפוח אדמה
תבלינים:
1 כף ראס אל חנות
1 כפית כורכום
1 כפית פלפל לבן
1 כף אבקת מרק עוף
3 כפות שמן
אופן הכנה:
1.שמים את שני סוגי הבשר בקערה. מגררים פנימה על פומפייה דקה חצי מהבצל (על הצד הדק ביותר של הפומפייה) ואת תפוח האדמה.
2.קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה דק דק, מוסיפים לתערובת ומערבבים. מוסיפים ראס אל חנות, 2 כפות שמן ו-1/4 כוס מים, מערבבים טוב ומוסיפים מלח לפי הצורך. מניחים בצד.
3.חותכים את הקצה התחתון של השומר ומתחילים לפרק עלה עלה (ראו בתמונה). נותנים לחיצה פנימה בכל עלה, כך שייווצר מעין פרח סגור.
4.פורסים את חצי הבצל השני לפרוסות ומטגנים בסיר גדול. חותכים את גבעולי הכרפס לחתיכות באורך 6 ס"מ ומוסיפים על הבצל. מוסיפים גם את חתיכות השומר שהורדנו מהקצה, ומניחים לאידוי קצר.
5.ממלאים את השומר, לוחצים ומניחים בסיר עם הסגירה כלפי מטה. מוסיפים מים חמים עד לגובה השומר, ומתבלים בכורכום, פלפל לבן ומרק עוף. מכסים ונותנים בישול של 15 דקות.
6.חותכים את ראשי הארטישוק לרבעים ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם את האפונה ואת השמיר הקצוץ.
7.מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 30 דקות. אם נשארים נוזלים, מורידים את המכסה ומבשלים עד שהם מתאדים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: שומר ממולא