יש לי מוטו בחיים: אני אף פעם לא זורקת אוכל. תמיד כשאני מבשלת אני משתדלת לחשב במדויק את הכמויות לפי הסועדים, אבל מה לעשות, לפעמים אני טועה. בשבת האחרונה מצאתי את עצמי עם נתח סלמון במשקל 250 גרם - כמות נהדרת למנה אחת, אבל מה עושים כשאתם שניים? חשבתי וחשבתי, ובסוף הכנתי טרטר, או יותר נכון סלט סלמון פשוט מדהים, שמגישים עם טוסטונים. צירפתי אליו כוס יין לבן - וקיבלתי ארוחת בהריים מושלמת.

טרטר סלמון של אינה (צילום: אינה קראבצקי)
סלט-טרטר. יצירת מופת משאריות דג|צילום: אינה קראבצקי
טרטר סלמון קיצי

המצרכים:
200-250 גרם סלמון טרי, חתוך לקוביות
חופן עלי כוסברה קצוצים
כף עלי נענע קצוצים
קבע פלפל ירוק חריף קצוץ דק
רבע פלפל אדום (גמבה) קצוץ דק
2-3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
1/4 כוס אננס טרי חתוך לקוביות קטנות
חופן עלי רוקט (ללא הגבעולים הקשים)
מלח גס
פלפל שחור
מיף מחצי לימון
כפית שמן שומשום
שמן זית

אופן ההכנה:

1. פשוט מערבבים את הכל, מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון ומוסיפים את השמן.

2. מגישים עם טוסטונים ויין לבן.

>> בשבוע שעבר פיצחנו את סוד סלט הביצים המושלם
>> איך מצליחים עם עוגת גבינה אפויה? המדריך המלא