אחרי שעברנו את פסח וטחנו את נפשנו לדעת ביום העצמאות - הגיע זמן להכין את גופנו לקיץ ולצמצם קצת היקפים. לכן השבוע החלטתי להראות לכם איך מכינים ארוחת דגים שלמה ברבע שעה - גם מרהיבה ביופייה ובטעמה, גם דלה בפחמימות וגם קלה מאוד להכנה. דניס שלם בתנור עם ירקות - קבלו אותו, ושיהיה לכם קיץ שמח.

דגים עם ירקות בתנור (צילום: אינה קראבצקי)
דניס עם ירקות. כמה יפה, ככה דל קלוריות|צילום: אינה קראבצקי

דניס עם ירקות בתנור

המצרכים (ל-4 מנות):
2 דגי דניס (או כל דג אחר שאתם מעדיפים), שלמים ומנוקים (800 גרם כל אחד)
4 עגבניות חתוכות לרבעים
2 בצלים חתוכים לרבעים
8-10 שיני שום
2 פקעות שומר חתוכות לרבעים
4 בצלים ירוקים
2 פלפלים ירוקים חריפים חצויים
כוס פטרוזיליה קצוצה גס
2 ענפי רוזמרין
חצי כוס יין לבן
שמן זית
מלח גס

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום מקסימלי (230-250 מעלות).

2. חורצים בסכין חריצים רוחביים משני הצדדים של הדגים.

3. ממליחים את הדגים היטב, מושחים בשמן זית ומסדרים בתבנית אפייה גדולה ושטוחה.

4. מסדרים את הירקות מסביב (חוץ מהפטרוזיליה), ממליחים היטב ומזלפים עוד שמן זית.

5. מכניסים את הדגים לתנור ל-15 דקות בדיוק! לאחר 15 דקות מוציאים, מוסיפים את היין והפטרוזיליה,שופכים קצת מהרוטב על הדגים ומגישים.

>> את המוקפץ הצמחוני של אינה כבר ניסיתם?
>> ואצל אלקנה: פשטידה שלא צריך בשבילה כלום