אחרי שטעמתי בחיי אינספור וריאציות של חציל, חשבתי (לתומי) שאין יותר מה לחדש לי. אבל לפני חודש ביקרתי באחת המסעדות האהובות עליי, "דויד ויוסף", והמלצרית המליצה לי בחום על מנת החצילים. מכיוון שאני לא מאלה שחושבים שכשממליצים להם על מנה מנסים להיפטר ממשהו במטבח - הסכמתי, למרות שלא בלב שלם. החציל שהוגש לי היה נפלא, מאותם המקרים של כמה פשוט - ככה טעים. היה שם הכל: מתוק, מלוח, טיפה חריף, ובעיקר מאוד מאוד טעים. לא עבר הרבה זמן וניסיתי לשחזר את המנה בבית. לשמחתי השחזור יצא מוצלח.

חציל עם פטה, תמרים וטחינה (צילום: אינה קראבצקי)
המנה המשוחזרת. מתוק, מלוח, טיפה חריף, ובעיקר מאוד מאוד טעים|צילום: אינה קראבצקי

חציל עם פטה, תמרים ונגיעות של טחינה גולמית

המצרכים (למנה אחת המספיקה לשני סועדים):
חציל בינוני
30 גרם גבינת פטה (אני השתמשתי ב-5% שומן), מפוררת לחתיכות גדולות
חופן גרגירי חומוס מבושלים
3 תמרים יבשים מגולענים וקרועים לחתיכות גסות
1 שן שם פרוסה דק
5-6 עלי זעתר טריים
5-6 עיגולי פלפל ירוק חריף (לא חובה)
כף מיץ לימון
כף טחינה גולמית
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מחוררים מעט את החציל במזלג, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשעה, או עד שכולו רך. מוציאים מהתנור ומצננים.

2. בעזרת כף מוציאים את ליבת החציל, נפטרים מהנוזלים, ומניחים בערמה במרכז צלחת גדולה.

3. מטפטפים מעט מיץ לימון. מוסיפים את השום, התמרים, החומוסים, הפלפל החריף, הגבינה והזעתר , מתבלים במלח ופלפל ובשמן זית. מעל הכל מזלפים מעט טחינה גולמית.

>> בשבוע שעבר הכנו פסטה מעולה עם סלמון
>> ואלקנה הכין לנו כבדים מוקפצים עם חזה עוף