המתכון הבא הוא קלאסיקה של יוצאי ברה"מ לשעבר – שם קוראים לו "מקרוני פו פלוצקי". אני, בשביל לא להיכנס לעימותים מיותרים על אמיתות המתכון ומקורותיו, נותנת אותו מראש עם אינטרפרטציה קלה משלי. העיקרון דומה מאוד, מספר המרכיבים קטן, והתוצאה טעימה למי שמכיר וזוכר את המתכון, וגם למי שלא.

פסטה עם בשר ובצל, מקרוני פו פלוצקי (צילום: אינה קראבצקי)
מקרוני פו פלוצקי - הגרסה שלי|צילום: אינה קראבצקי

פסטה עם בשר ובצל מטוגן

המצרכים:
800 גרם צלי כתף
4 בצלים חתוכים גס
חצי כוס שמן
חבילת פסטה מכל סוג שאוהבים, מבושלת אל דנטה (לפי הוראות היצרן)
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1.מבשלים את נתח הבשר בסיר עם מים כשעה וחצי. מוצאים את הנתח מהמים (שומרים אותם בצד) ומצננים טיפה. חותכים לפרוסות די עבות נגד כיוון הסיבים ואז מפוררים את הבשר עם הידיים לפי הסיבים.

2.מטגנים את הבצל במחבת גדולה עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר המפורר, מתבלים במלח ופלפל שחור (בשפע), מוסיפים כשתי מצקות ממי הבישול של הבשר ונותנים לנוזלים להצטמצם על אש גבוהה כ-5 דקות.

3.מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים היטב.

4.להגשה מטפטפים מעט שמן זית, ואם במקרה במקרה יש לכם – מעט שמן כמהין.

>> בשבוע שעבר הכנו מנת פתיחה סופר מרשימה וקלה
>> ובינתיים בתנור של אביבה: אוזני המן שחבל על הזמן