mako
פרסומת

כמו מאסטר שף: פסטה עם בשר ובצל מטוגן

יוצאי ברה"מ לשעבר מכירים ואוהבים את המנה הזאת. השאר יכירו ויאהבו אותה עכשיו. אינה קראבצקי חוזרת לשורשים

פורסם:
הקישור הועתק

המתכון הבא הוא קלאסיקה של יוצאי ברה"מ לשעבר – שם קוראים לו "מקרוני פו פלוצקי". אני, בשביל לא להיכנס לעימותים מיותרים על אמיתות המתכון ומקורותיו, נותנת אותו מראש עם אינטרפרטציה קלה משלי. העיקרון דומה מאוד, מספר המרכיבים קטן, והתוצאה טעימה למי שמכיר וזוכר את המתכון, וגם למי שלא.

פסטה עם בשר ובצל, מקרוני פו פלוצקי
מקרוני פו פלוצקי - הגרסה שלי | צילום: אינה קראבצקי, mako

פסטה עם בשר ובצל מטוגן

המצרכים:
800 גרם צלי כתף
4 בצלים חתוכים גס
חצי כוס שמן
חבילת פסטה מכל סוג שאוהבים, מבושלת אל דנטה (לפי הוראות היצרן)
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מבשלים את נתח הבשר בסיר עם מים כשעה וחצי. מוצאים את הנתח מהמים (שומרים אותם בצד) ומצננים טיפה. חותכים לפרוסות די עבות נגד כיוון הסיבים ואז מפוררים את הבשר עם הידיים לפי הסיבים.

2. מטגנים את הבצל במחבת גדולה עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר המפורר, מתבלים במלח ופלפל שחור (בשפע), מוסיפים כשתי מצקות ממי הבישול של הבשר ונותנים לנוזלים להצטמצם על אש גבוהה כ-5 דקות.

3. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים היטב.

4. להגשה מטפטפים מעט שמן זית, ואם במקרה במקרה יש לכם – מעט שמן כמהין.