המתכון שלי להשבוע הוא קציצות סלמון, ויש הרבה סיבות למה בחרתי בו: הוא קליל, טעים להפליא, בריא ומתאים גם לארוחה וגם לנשנוש. אבל השוס האמיתי הוא שבזכות המתכון הזה הצלחתי לגרום לשני ילדים בני 6 לטעום לראשונה בחייהם דג, ואפילו ליהנות ממנו ולבקש תוספת.

קציצות סלמון (צילום: דן לב, מטבח בריא לילדים, שי-לי ליפא)
קציצות סלמון. אפילו כשהן סתם עגולות, הם אוהבים אותן|צילום: דן לב, מטבח בריא לילדים, שי-לי ליפא

קציצות סלמון

המצרכים:
1/2 קילו פילה דג סלמון (אני השתמשתי בקפוא, אבל דג טרי תמיד מתקבל בברכה)
בצל אחד בינוני
1 שן שום
2 כפות עירית קצוצה
2 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל
כפית נענע יבשה (לא חובה)
שמן קנולה

אופן ההכנה:

1. טוחנים את הסלמון, הבצל והשום ביחד במטחנת בשר (או קוצצים דק מאוד).

2. מוסיפים את פירורי הלחם, הנענע והעירית, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

3. יוצרים קציצות עגולות, ומטגנים במחבת עם מעט שמן קנולה חם כשתי דקות מכל צד, עד להזהבה קלה.

>> בשבוע שעבר הכנו את ה-סלט

>> מאסטר שף עונה 2 - הצילומים כבר התחילו!