על המנה של היום אין לי מה לחדש. היא טעימה, היא יפה, היא בריאה מאוד, ובעיקר קלה להכנה. אצלי בבית אוכלים המון את הסלט הזה, במיוחד בתקופות שאני מנסה לרדת קצת במשקל, לכן את המרכיב העיקרי - חזה עוף - אני מכינה בכמויות גדולות, ומקפיאה. אחר כך אני רק צריכה להפשיר חלק, ותתפלאו, אפשר לעשות את זה במיקרו.
עם טיפה מאמץ בצילחות מדובר במנה נהדרת לאירוח - או בצלחת מרכזית או, כמו במקרה שלי, בצלחות אישיות.
בתיאבון, ותהיו ובריאים!
סלט עוף
המצרכים (4 מנות):
שני חזות עוף מנוקים מגידים ושומן
שמן זית
מלח ופלפל
ראש חסה אמריקאית, שטופה היטב ומופרדת לעלים
5-6 עלי כרוב סגול
רבע כוס עלי פטרוזיליה, מופרדים מהגבעולים
חבילת אספרגוס חלוט (חולטים במים חמים כדקה ומעבירים מיד למי קרח)
פילטים מתפוז אחד (רצוי לא מהמתוקים במיוחד)
10 עגבניות שרי חצויות
שמן זית
חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
1. מתבלים את חזות העוף במלח ופלפל, מורחים היטב בשמן זית וצורבים על הגריל, על מחבת פסים או על כל מחבת כבדה שמתאימה לצלייה.
2. מקררים היטב, ופורסים כנגד הסיבים לעובי הרצוי.
3. שמים בקערה את החסה, הכרוב, הפטרוזיליה, התפוזים והעגבניות, ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית וחומץ בלסמי. מערבבים בעדינות.
4. מסדרים את הסלט בצלחות אישיות, ומניחים מעליו את פרוסות העוף. עורמים כמה גבעולי אספרגוס, מטפטפים עוד קצת שמן זית ומגישים.