יום האהבה ויום המשפחה הולכים ומתקרבים, ולכן החלטתי להקדיש להם את המתכונים של השבועות הקרובים. צפו למנות יפות, סקסיות, צבעוניות וקלות מאוד להכנה, שישאירו לכם המון זמן וכוח לאהבה, של בני הזוג או המשפחה. המתכון הראשון בסדרה הוא סלט אנדיב ותותים – פינוק אמיתי, חגיגי ורומנטי, שמכינים בשתי שניות.

סלט אנדיב ותותים של אינה (צילום: אינה קראבצקי)
סלט אנדיב ותותים. טעים כמו קינוח|צילום: אינה קראבצקי

סלט אנדיב ותותים

המצרכים( לשתי מנות):
2 ראשי אנדיב
עלים שטופים של לב חסה ערבית (רק העלים הבהירים והפריכים)
10 תותים (מופרדים מהגבעולים)
חופן פיסטוקים טבעיים (לא מלוחים ולא קלויים)
כף סוכר
2 כפות שמן זית
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
כף חומץ בלסמי מצומצם (ניתן להשיג ברשתות השיווק, אין צורך לצמצם לבד)

אופן ההכנה:

1.מסדרים את עלי החסה בשלמותם אחד מעל השני, וקוצצים אותם דק לרוחב.

2.חוצים את ראשי האנדיב לאורך, ואת החצאים קוצצים דק מאוד לרוחב.

3.פורסים את התותים לאורכם, ממש לצורה של לב.

4.מקפיצים את הפיסטוקים במחבת חמה עם הסוכר, עד שהם מקבלים צבע ענברי. מורידים מהאש ומקררים.

5.שמים את כל המרכיבים בקערה, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ומערבבים בעדינות (רצוי עם הידיים).

6.מסדרים במרכז הצלחת ערימה יפה של סלט, מטפטפים מלמעלה את החומץ בלסמי המצומצם ומגישים.

 >> בשבוע שעבר למדנו איך אפשר לשדרג סלט עוף
>> ובינתיים במטבח של סמדי בומבה: עוף עם לימונים כבושים