כמו ששמתם לב בדרך כלל אני לא מפנקת אתכם בקינוחים. אם אני כבר מחליטה לעשות את זה, תהיו בטוחים ששווה לכם לשמוע. קודם כל, כי מדובר במתכון מקורי שלי, שנית כי הוא חסכוני מבחינה קלורית ולבסוף כי מדובר ברעיון מגניב שאפשר לשחק איתו, וגם בגרסת הפרווה הוא יוצא נהדר. אז קבלו.

אינה אוכלת תפוח (צילום: נעם וינד)
אם אינה ממליצה על קינוח, כנראה שווה להקשיב|צילום: נעם וינד

קינוח פירותי של אננס, תות וגלידה

המצרכים:
אננס בינוני בשל
חופן עלי נענע מנוקים מגבעולים
5-6 תותים
3 כפות סוכר
חופן פיסטוקים
3 טעמי גלידה\סורבה - אני השתמשתי בגלידת פיסטוק, וניל וסורבה אננס

אופן ההכנה:

1. מקלפים את האננס, ופורסים אותו דק מאוד לעיגולים (עדיף בעזרת מנדולינה). את החלקים הפחות יפים (רבע כוס) שמים במעבד מזון, מוסיפים כף סוכר ואת הנענע ומעבדים עד לקבלת רוטב חלק.

2. מסננים את הרוטב דרך מסננת דקה.

3. שמים את התותים במעבד מזון\בלנדר עם כף סוכר ומרסקים.

4. שמים את הפיסטוקים במחבת עם כף סוכר ומקפיצים כ-2 דקות, מצננים היטב וקוצצים גס.

5. להגשה: במרכז צלחת גדולה מסדרים 3-4 פרוסות אננס בצורת עיגול, ומזלפים מרוטב האננס. מסדרים את הגלידה מעל האננס, מטפטפים מעט מרוטב התות ומפזרים פיסטוקים.

>> בשבוע שעבר הוכחנו לכם כמה שומר יכול להיות טעים
>> ואלקנה הפגיז עם צלי בקר משגע