השבוע אנחנו ממשיכים בהכנות ליום האהבה, והפעם עם קרפצ'יו. כמו שכבר יכולתם להבין, אני מאמינה שעל מנת ליצור חוויה בלתי נשכחת ביום הזה אין צורך לעמוד כל היום במטבח, אלא להפך: להשאיר זמן להשקיע בעצמנו. למצוא זמן לנוח ולהתפנק, ולהגיע לארוחה עם מצב רוח נינוח ורומנטי. לכן גם השבוע הכנתי לכם מתכון קל ומהיר, טעים מאוד וסופר סקסי - קרפצ'יו פילה בקר עם פטריות.

קרפצ'יו של אינה קראבצקי (צילום: אינה קראבצקי)
תתפנקו, תנוחו, ותפנו 10 דקות לקרפצ'יו|צילום: אינה קראבצקי

קרפצ'יו פילה בקר

המצרכים (ל-2 מנות):
200 גרם פילה בקר טרי
5-6 פטריות שמפיניון קצוצות דק מאוד
6-5 פטריות פורצ'יני מיובשות
שמן זית
חומץ בלסמי מצומצם
מלח גס
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. משרים את פטריות הפורצ'יני כ-20 דקות בחצי כוס מים רותחים, מסננים (שומרים בצד את מי ההשריה) וקוצצים דק מאוד.

2. בסיר קטן מטגנים את שני סוגי הפטריות בכף שמן זית כשתי דקות. מתבלים במעט מלח ופלפל, מוסיפים את מי ההשריה, מנמיכים את האש ומצמצמים את כל הנוזלים (זה לוקח כ-7 דקות). מורידים מהאש ומצננים.

3. פורסים את הבשר נגד כיוון הסיבים לפרוסות הכי דקות שאפשר. כדי להביא אותו לעובי הרצוי, שהוא 1-2 מ"מ, מסדרים את הפרוסות בין שני ניירות אפייה ומשטחים עם הצד החלק של פטיש שניצלים.

4. מרכיבים את המנה: בצלחת גדולה ושטוחה מסדרים את פרוסות הבשר, מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס, ומטפטפים כמות נדיבה של שמן זית. מסדרים את הפטריות במרכז המנה (בעזרת שתי כפיות), ומעל הכל מטפטפים מעט חומץ בלסמי מצומצם.

>> בשבוע שעבר למדנו מאינה שגם סלט יכול להיות רומנטי
>> ואילו אביבה הכניסה אותנו ברזי עוגת השוקולד שלה