כולם אוהבים בשר טחון, והאמת שגם אני. הבעיה היא שיש משהו מאוד לא מרשים בקציצות, בטח כשמזמינים אורחים, ומי לא רוצה להרשים? אחרי אינספור ניסיונות של קציצות מיניאטוריות והתחכמויות אחרות, הגעתי סוף סוף למתכון הבשר הטחון האולטימטיבי: עוגת בשר עם חציל קלוי, מדהימה ביופייה ובטעמה, שתמיד זוכה לקריאות התפעלות ומשתלבת נפלא עם כל דבר שמוגש לידה, לפניה ואחריה. ההכנה לוקחת 30 דקות, ועוד שעה של אפייה.

עוגת בשר וחצילים של אינה (צילום: אינה קראבצקי)
עוגת בשר. עם זה כבר אפשר לארח בכיף|צילום: אינה קראבצקי

עוגת בשר וחצילים

המצרכים (לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, רצוי עם תחתית נשלפת):
חבילה של בצק עלים מרודד (מקמח מלא, כמובן)
800 גרם בשר טחון
1 חציל קלוי, מנוקה מקליפתו וחתוך גס
1 בצל קצוץ דק
1 פלפל ירוק קצוץ דק
מלח ופלפל
4 כפות שמן זית
2 ביצים
1 כוס עשבי תיבול קצוצים דק (שמיר, פטרוזיליה, כוסברה)
חצי כוס צנוברים קלויים

לקישוט:
ביצה טרופה
שומשום

אופן ההכנה:

1.מחממים תנור ל-180 מעלות.

2.מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

3.מוסיפים את הפלפל הירוק ומאדים עוד כדקה. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שכולו מתפורר וצבעו אחיד.

4.מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הצנוברים, מורידים מהאש ומצננים.

5.מוסיפים לתערובת הבשר את החציל, עשבי התיבול והביצים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.

6.משמנים את התבנית ומרפדים בשכבה של בצק (כולל הדפנות). מניחים את תערובת הבשר ומהדקים היטב. מניחים עוד שכבה של בצק, מהדקים את הקצוות וקורצים עיגול קטן (בקוטר 2 ס"מ) באמצע.

7.מורחים את העוגה בביצה טרופה ומפזרים את השומשום. אופים כשעה, או עד שהבצק מזהיב.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת ופל - כמה פשוטה, ככה הורסת
>> ואילו אלקנה פינק אותנו במרק חומוס ביתי