הימים החמים שהפתיעו באמצע החורף העלו בי געגועים לחוף הים, והזכירו לי שהגיע הזמן להתחיל להכין את הגזרה לקיץ. אז השבוע אנחנו עם מנה קלילה במיוחד, גם מבחינת הקלוריות וגם מבחינת זמן ההכנה – אבל חגיגית, יפהפייה ומושלמת לאירוח.

סביצ'ה עם מיני סלט קפרזה (צילום: אינה קראבצקי)
סביצ'ה עם עגבניות ומוצרלה. מנה כמו של מסעדה|צילום: אינה קראבצקי

סביצ'ה מוסר ים עם מיני סלט קפרזה

המצרכים (4 מנות):
400 גרם דג מוסר – מפולט וחתוך לפרוסות דקות כנגד הסיבים (בקשו מהמוכר לפרוס לכם את הפילה דק)
8 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
8 כדורים של בייבי מוצרלה קרועים לחצאים
חופן עלי בזיליקום קטנים
2 צנוניות חתוכות לג'וליאנים דקים
חופן עירית קצוצה
שמן זית
מיץ מלימון טרי
חומץ בלסמי מצומצם (מוצר מדהים, שהיום ניתן למצוא בכל מעדנייה)
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1.מסדרים את פרוסות הדגים בין שני ניירות אפייה ומשטחים עם הצד החלק של פטיש שניצלים לעובי דק מאוד (ככה המנה תיראה גדולה יותר).

2.מסדרים את הדגים על צלחת שטוחה, מתבלים במלח ,פלפל, שמן זית ומעט מיץ לימון, ומפזרים בצורה חופשית את העגבניות, המוצרלה, הבזיליקום, הצנונית והעירית.

3.זולפים עוד טיפה מלח ושמן זית, ומטפטפים מעל הכל קצת חומץ בלסמי. מגישים עם לחם לבן קריספי.

>> בשבוע שעבר הכנו עם אינה את הממולאים של אמא שלה
>> ואילו אלקנה הכין לנו מרק שכולו בריאות