זיכרון ילדות מאוקראינה: יומיים לפני ליל הסדר הייתה סבתא מתחילה בבישולים, הכנות, ובעיקר חלוקת תפקידים לקראת החג. אני, כעקרת הבית הצעירה ביותר - הייתי אז בת 11 - קיבלתי תמיד את משימת הסלטים עם הסלק, הירק המלכלך שאף אחד לא רצה להתעסק איתו. תפקידי היה להכין טונות של חזרת, וגם סלט ויניגרט, שהוא סלט מופלא של סלק, גזר, שעועית ותפוח אדמה מבושלים, ועוד פינוקים. עד היום, כשאני מארחת בסדר פסח, אני לא פוסחת על הסלט הזה.
סלט ויניגרט
המצרכים:
1 תפוח אדמה גדול, מבושל בקליפתו
2 גזרים גדולים, מבושלים
3-4 סלקים בינוניים, מבושלים בקליפתם
כוס שעועית לבנה, מבושלת
כוס כרוב כבוש, סחוט היטב
1 בצל, חתוך דק
פלפל שחור
שמן לתיבול (לא זית)
אופן ההכנה:
1. מקלפים את הירקות המבושלים והמצוננים וחותכים לקוביות (אני אוהבת את זה די קטן, בגודל כ-1/2 ס"מ).
2. מוסיפים את השעועית, המלפפונים החמוצים, הכרוב הכבוש והבצל, מתבלים במעט פלפל שחור ושמן, מערבבים היטב ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!