יש לי וידוי קטן: אחרי כל המסעדות ומנות הגורמה, הדבר שאני באמת הכי אוהבת לאכול זה תבשילי עוף ביתיים. כמה פשוט ככה נכון. אצלי בבית אין סעודת שישי בלי עוף עם חומוס, ולא משנה על איזה סגנון ארוחה אני הולכת או את מי אני מארחת. העוף תמיד מצליח להשתחל איכשהו לשולחן.

בשישי האחרון אירחתי חברים מחו"ל, דווקא מביני עניין באוכל, וכמצופה יצאתי מגדרי ובישלתי מכל טוב, בלי לחסוך במאמצים ויצירתיות. בין לבין שיבצתי גם את העוף הקבוע שלי, וראו זה פלא – בסוף הארוחה האנשים לא הפסיקו להחמיא לי דווקא עליו. לכן החלטתי לחלוק איתכם את המתכון: עוף עם חומוס וירקות, שאני אוהבת להגיש עם אורז מלא.

צלי עוף עם חומוס וירקות של אינה (צילום: אינה קראבצקי)
הצלי המנצח. עזבו אתכם מגורמה|צילום: אינה קראבצקי

צלי עוף עם חומוס וירקות

המצרכים (6 מנות):
4 כרעיים של עוף, חצויות
4 גזרים חתוכים גס מאוד
10 בצלי שאלוט שלמים
10 שיני שום שלמות
2 כוסות חומוס (אני משתמשת בגרגירי חומוס קפואים)

למשרה:
4 כפות שמן זית
חצי כוס סויה
4 כפות דבש
4 כפות מים
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1.מחממים תנור ל-180 מעלות.

2.מסדרים את חלקי העוף ואת הירקות בתבנית אפייה עם שוליים גבוהים, או בסיר רחב ונמוך.

3.מערבבים היטב את כל חומרי המשרה ומפזרים בצורה אחידה על העוף.

4.מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים כשעה וחצי. מורידים את הנייר כסף (וכאן הסוד) ואופים עוד שעה וחצי לפחות – סך כל הבישול לא יורד משלוש שעות, וזאת הסיבה שהעוף יוצא כל כך טעים, עסיסי ורך. אם במהלך הבישול אתם רואים שחסרים נוזלים - תוסיפו מעט מים רותחים.

 >> בשבוע שעבר למדנו להכין עוגת בשר
>> ואילו במטבח של סמדי מתבשלים ממש עכשיו שומרים ממולאים