ולנטיינ'ז דיי הגיע, ולכבודו אני רוצה לחלוק איתכם את אחת המנות האהובות עליי בעולם. לפני כמה שנים אכלתי אותה באחת במסעדות הוותיקות בניו יורק, ולקח לי הרבה זמן ואין ספור ניסיונות עד שהצלחתי לשחזר אותה אחד לאחד - פילה סלמון על פסטה ברוטב רוזה, שאפשר להגיש עם קוויאר אדום, אבל ממש לא חייבים. בעיקר אני שמחה לבשר שלמרות טעמה האלוהי, המנה היא קלה ומהירה להכנה, מה שהופך אותה מתאימה שבעתיים לחג האהבה.

פילה סלמון עם פסטה ברוטב עגבניות ושמנת של אינה (צילום: אינה קראבצקי)
פילה סלמון עם פסטה ברוטב רוזה. ארוחת חובה לאוהבים|צילום: אינה קראבצקי

פילה סלמון עם פסטה שמנת-עגבניות

מצרכים (2ל- מנות):
2 פילטים של סלמון טרי (200 גרם כל אחד)
חצי חבילה של פסטה מבושלת למידת עשייה אל-דנטה (אפשר כל פסטה שאוהבים, אני מעדיפה ספגטיני)
4 עלי מרווה

לרוטב:
בצל קטן קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
צנצנת עגבניות מרוסקות
100 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות וודקה (לא חובה)
שמן זית
מלח ופלפל

לקישוט (לא חובה):
2 כפיות סלמון קוויאר
כף עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1. לרוטב: בסיר בינוני מאדים את הבצל והשום עם מעט שמן זית, עד שהם נהיים שקופים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות. מעבירים למעבד מזון או בלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. מחזירים לסיר, מוסיפים את השמנת המתוקה ואת הוודקה ומבשלים עוד 5 דקות.

2. ביינתיים צולים את הסלמון: במחבת כבדה מחממים שכבה יפה של שמן זית. מתבלים את הסלמון במלח ומדביקים על כל נתח שני עלי מרווה (על צד הבשר, לא העור). מכסים את המחבת ומטגנים על אש בינונית על הצד של העור כ-7 דקות, עד מידת עשייה מדיום.

3. אופן ההגשה: מערבבים את הפסטה היטב עם הרוטב. מסדרים מהפסטה במרכז צלחת גדולה, ועליה מניחים נתח סלמון. מזלפים מעט מהרוטב גם על הדג. אם רוצים, שמים כפית של קוויאר סלמון מעל הדג ומקשטים במעט עירית קצוצה. בתיאבון וחג אהבה שמח!

>> רוצים להתחיל את הארוחה בקרפצ'יו? לא תאמינו כמה זה קל
>> ועוד מנה חגיגית מהמטבח של אינה: סלט אנדיב ותותים מהמם