לכבוד הימים האחרונים של החורף החלטתי להכין ממולאים. ב"ממולאים" הכוונה אצלי היא לפלפלים, כי הם הכי יפים וצבעוניים, מצריכים מינימום עבודה ותמיד נשארים שלמים ומרשימים. ממולאים זה מהדברים שיש להם אינספור מתכונים. אני, אחרי שטעמתי את הגרסאות של רוב העדות, חזרתי בסופו של דבר למתכון של אמא שלי, עם כמה טאצ'ים משלי, שאספתי בדרך.

ממולאים של אינה (צילום: אינה קראבצקי)
הממולאים של אינה. כיף לחזור הביתה|צילום: אינה קראבצקי

פלפלים ממולאים

המצרכים:
600 גרם בשר טחון (חצי עוף חצי הודו אדום)
כוס אורז שעבר חצי בישול (ממש כמו פסטה – מבשלים עד שנהיה אל דנטה ושוטפים)
1 בצל גדול קצוץ דק
1גזר גדול מגורד
4 שיני שום קצוצות
חצי כוס צנוברים
כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה וכוסברה)
15 פלפלים קטנים, מנוקים בעדינות מהגרעינים
10 קישואים קטנים, מנוקים מתכולתם (תשמרו את המכסים)
2 עגבניות חתוכות לקוביות
קופסת רסק עגבניות
מלח ופלפל
3-4 כפות שמן
כוס וחצי גרגירי חומוס קפואים

אופן ההכנה:

1.במחבת גדולה מטגנים את הבצל והגזר עד להזהבה קלה. מוסיפים את הצנוברים והשום ומטגנים עוד כדקה.

2.בקערה גדולה מערבבים את הירקות המטוגנים, הבשר, האורז ועשבי התיבול, ומתבלים במלח ופלפל.

3.ממלאים את הירקות אך לא דוחסים בכוח (האורז ממשיך להתבשל ולקבל נפח), ומסדרים בשכבה אחת בסיר נמוך ורחב.

4.ממלאים את הסיר במים חמים כמעט עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מוסיפים מעט מלח, עגבניות, רסק וחומוסים ומנמיכים את האש. מבשלים כשעה.

5.להגשה: מסדרים בכל צלחת 3-4 ממולאים ומעט מהחומוסים, מטפטפים מעט שמן זית ומעטרים בעלי כוסברה.

>> בשבוע שעבר הכנו מנה מדהימה של חצילים ופטה
>> ובינתיים אצל אלקנה: עוף במנגולד