אחד הדברים שהתברכנו בהם בארץ הוא ירקות ופירות מדהימים. רובם איתנו כל השנה, וזה כמובן נפלא, אבל יש גם את אלה העונתיים, שלמרות שאפשר להשיג אותם תמיד השיא שלהם הוא בזמנים מאוד ספציפיים. בכל שאר הזמן אנחנו מוזמנים להתגעגע, או לשלם הרבה בשביל מוצר לא מי יודע מה מוצלח. אחד מהירקות האלה הוא שומר: אמנם אפשר למצוא אותו כל השנה, אבל רק בחורף הוא בשיאו, עם מרקם הרבה פחות סיבי וטעם אניסי מעודן ביותר. אז הנה סלט שחוגג אותו.

סלט שומר חורפי (צילום: אינה קראבצקי)
סלט שומר. די, כמה קדירות אפשר לשאת|צילום: אינה קראבצקי

סלט שומר חורפי

המצרכים (4 מנות):
3 פקעות שומר ללא הליבה סיבית, חתוכות לרצועות
חצי ראש כרובית ללא הגבעולים הקשים, חתוך גס
2 תפוזים חתוכים לפילטים (פלחים ללא ציפה)
1 גזר חתוך לעיגולים דקיקים
15 זיתי טאסוס מגולענים

2 חופנים אפונת שלג חלוטה (שמים במים רותחים לחצי דקה ומעבירים מיד למי קרח)
חצי כוס שמיר, מנוקה מגבעולים
רבע כוס אגוזי לוז קלויים
4 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח גס ופלפל שחור גרוס
להגשה (לא חובה): גביע יוגורט כבשים משובח

אופן ההכנה:

1.מערבבים את כל החומרים בקערה.

2.להגשה: יוצרים עיגול מיוגורט במרכז הצלחת, ועליו עורמים את הסלט.

>> כל אחד והשומר שלו: אצל סמדי הוא ממולא בשר
>> בשבוע שעבר במטבח של אינה: פסטה עם בשר ובצל מטוגן