הפעם החלטתי לחלוק איתכם את הכוכב החדש על השולחן שלי, שלא הפסיק לקבל מחמאות כל החג, וגם אחריו: מלפפון חמוץ ביתי. הכיף האמיתי בזה הוא שמצאתי שיטה להחמיץ מלפפונים ב-24 שעות - במתכונים אחרים זה לוקח כמה ימים - והם גם יוצאים טעימים בצורה יוצאת דופן. קבלו.
מלפפונים חמוצים ב-24 שעות
המצרכים:
1 ק"ג מלפפונים (אני מעדיפה את הקטנטנים)
5-6 שיני שום פרוסות
1 פלפל ירוק חריף
חצי חבילה של שמיר (עם הגבעולים העבים)
חצי חבילה פטרוזיליה
חצי כפית פלפל שחור (גרגירים שלמים)
1 ליטר מי סודה (זה הסוד!)
כף גדושה של מלח גס (אם אתם משנים את כמות הנוזלים, שנו את כמות המלח באותו יחס)
אופן ההכנה:
1. מסדרים בצנצנת זכוכית גדולה כשליש מכמות השמיר והפטרוזיליה. מעליהם מסדרים חצי מהמלפפונים, שוב שמיר ופטרוזיליה, שוב מלפפונים ושוב שמיר ופטרוזיליה.
2. מוסיפים את הפלפל החריף והפלפל השחור. מערבבים בצד את המלח והסודה ושופכים לצנצנת עד שהכל מכוסה.
3. משאירים את הצנצנת מכוסה חלקית מחוץ למקרר ל-24 שעות, וזהו - המלפפונים מוכנים. מעבירים למקרר, כדי שלא יחמיצו יתר על המידה, וזוללים.