ניסואז הוא הסלט האהוב עליי ביותר, ואני לא פוחדת לומר - הסלט הטעים בעולם. מדובר במנה פשוטה מאוד להכנה, מאוד מרשימה ונהדרת מבחינה תזונתית. נפלא כמנה ראשונה, ואפילו כארוחה בפני עצמה. את הטונה הטרייה, אגב, אתם יכולים להחליף בטונה מקופסה.

סלט ניסואז של אינה (צילום: אינה קראבצקי)
הניסואז של אינה. האמת, יש כאן ארוחה שלמה|צילום: אינה קראבצקי

סלט ניסואז

המצרכים (4 מנות):
250 גרם טונה אדומה טרייה (אפשר להחליף בטונה מקופסה)
לב של חסה רומית
חצי חסה עגולה
2 ראשי אנדיב
כוס עגבניות שרי חצויות
בצל סגול קטן, חתוך לחצאי ירח דקיקים
כוס שעועית ירוקה (חלוטה)
רבע כוס זיתי טאטוס מגולענים
אבוקדו בינוני, חתוך גס
רבע כוס גבינת פרמזן
3 ביצים קשות חצויות

לרוטב:
2 כפות מיונז
4 כפות שמן זית
כפית חרדל
מיץ מחצי לימון
כף צלפים קצוצים דק
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מושחים את נתח הטונה בשמן זית ומתבלים במלח. צורבים במחבת חמה כחצי דקה מכל צד, מצננים היטב ופורסים לפרוסות דקות נגד כיוון הסיבים.

2. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.

3. בקערה גדולה שמים את כל מרכיבי הסלט חוץ מהטונה, הביצים והפרמזן, ומערבבים בעדינות. מסדרים את הסלט בצלחות אישיות או בצלחת מרכזית, ומפזרים מלמעלה את נתחי הדג, את הביצים והגבינה.

>> והנה תבשיל הקציצות והזיתים של אלקנה