מרק ירקרק בהיר (צילום: dulezidar, Istock)
לא מרק סטנדרטי, אבל שווה שווה|צילום: dulezidar, Istock

המתכון של היום הוא קליל וטעים כאחד, והכי חשוב – כולו בריאות. כמו שבטח שמתם לב, מזג האוויר הלא אחיד שפוקד אותנו בשבועות האחרונים לא ממש עוזר לנו להישאר בריאים. אבל אל דאגה, מה שהוא לא עושה – יעשה החשו. חשו הוא מרק שום וסולת מרוקאי שעושה טוב לגוף ולנשמה, לפחות כמו מרק העוף המסורתי. אז פעם הבאה במקום אקמול – רק חשו.

חשו: מרק שום וסולת

המרכיבים:
2 ליטר מים
7 שיני שום
כוס סולת
כוס כוסברה קצוצה
5 כפות שמן
אבקת מרק עוף
מלח

אופן ההכנה:

1.יוצקים את המים לסיר. כותשים את השום פנימה ומוסיפים כף מרק עוף (בינתיים לא ממליחים).

2.מוסיפים את השמן ומביאים לרתיחה.

3.מוסיפים את הכוסברה וטועמים. אם חסר מלח מוסיפים מעט.

4.מוסיפים את הסולת בהדרגה ובעדינות, תוך כדי ערבוב. חשוב לערבב ללא הפסקה, כדי שלא ייווצרו גושים.

5.כשמסיימים עם הסולת מבשלים עוד 3 דקות, עדיין תוך כדי ערבוב. מגישים חם חם חם.

>> בשבוע שעבר בישלנו עוף עם עלי מנגולד
>> והנה ריבועי הלימון המהממים של אביבה